Spelers, staf en medewerkers van Heracles Almelo hebben zich donderdagmiddag opnieuw laten testen op corona. Dit keer in de teststraat van hoofdsponsor Asito, dat onlangs de eigen Corona Testservice opende om alle 10.000 medewerkers de gelegenheid te geven zich gratis en snel te laten testen.

Asito heeft, in samenwerking met de ADG dienstengroep, veertien eigen testlocaties in het land geopend. Spelers, staf en medewerkers van Heracles Almelo werden getest bij de testlocatie op Asito’s hoofdkantoor in Almelo. Emiel Bolscher, namens de medische staf van Heracles Almelo verantwoordelijk voor het testbeleid van de club: “De sneltest bestond uit een bloedprik in de vinger en het afnemen van neusslijm met een wattenstaafje. Dat laatste waren we al gewend van de vele eerdere testen dit seizoen. Aan de hand van de bloedprik kunnen we nu ook inzien of iemand in een eerder stadium corona heeft gehad. Voor ons een mooie toevoeging.”

“Hoofdsponsor zijn van Heracles Almelo betekent méér dan ons logo op de shirts”, vertelt commercieel directeur van Asito Remko Stolk. “In deze lastige tijden vinden we het belangrijk continu in gesprek te blijven met elkaar, over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens deze gesprekken merkten wij dat onze eigen Corona Testservice van betekenis kan zijn voor Heracles Almelo. Vandaar dat wij onze testlocatie, in eerste instantie bedoeld voor onze eigen medewerkers, open hebben gesteld voor Heracles Almelo. We bieden hiermee een praktische oplossing om alle spelers en medewerkers van de club snel te kunnen testen en kunnen zo een positieve bijdrage leveren aan ieders gezondheid.”

Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo: “Deze samenwerking bevestigt wederom het bijzondere partnership dat Asito en Heracles Almelo met elkaar hebben. We zijn Asito dankbaar voor het ter beschikking stellen van de eigen Corona Testservice. De test en de snelheid waarmee de resultaten binnen zijn, bieden ons een hoop inzichten. Behalve onze spelers, kunnen we dankzij de samenwerking met Asito ook al onze medewerkers de service bieden zich snel te laten testen bij coronaklachten. We hopen dat dergelijke testen op langere termijn bijdragen aan het beperken van de impact die het virus heeft op de club.”