In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker won Heracles Almelo vanavond met 3-0. In de eerste helft had de thuisploeg al het overwicht. Dit werd in de 28e minuut ook zichtbaar op het scorebord. Sinan Bakis maakte vanaf de penaltystip de welverdiende 1-0. Voor Bakis was deze treffer een bijzondere, zijn eerste officiële treffer in het zwart-witte shirt van Heracles Almelo.

Voor Bakis was het een opluchting om zijn eerste officiële doelpunt te scoren. Bakis: “Ik ben enorm blij met mijn eerste doelpunt bij de club. Vandaag had ik al met Rai Vloet gesproken over een eventuele penalty. Hij zei me dat als we er een zouden krijgen, ik hem mocht nemen. Toen ik de bal raakte, wist ik het al zeker: deze gaat er in. Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg en het team vandaag mocht helpen. Ik ben erg blij dat we door zijn naar de volgende ronde in het bekertoernooi en ik hoop dat ik persoonlijk deze lijn door trek en nog veel ga scoren dit seizoen.”

Na de thee tekende Rai Vloet in de 72e minuut voor de 2-0. Diep in blessuretijd scoorde ook Adrian Szöke zijn eerste officiële doelpunt voor Heracles Almelo. Uit een lage voorzet van Teun Bijleveld werkte de spits knap de 3-0 binnen waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Hiermee gaat de overwinning op Telstar vooral de boeken in als de wedstrijd waarin het spitsenduo Bakis en Szöke hun eerste officiële doelpunten mochten scoren.

Ook Szöke was erg blij met zijn eerste doelpunt voor Heracles Almelo. Szöke: “Toen ik zag dat Teun Bijleveld met de bal liep aan de linkerkant van het veld, snelde ik richting de goal. Ik had al het gevoel dat hij mij de bal zou aanspelen. Het was een perfecte pass en ik schoot de bal achter de keeper. Ik heb er een tijdje op moeten wachten, maar dit zal zeker niet mijn laatste doelpunt zijn.”