Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Het duel tegen Telstar eindigde in 3-0. Sinan Bakis benutte in de eerste helft een strafschop en diep in de tweede helft wisten ook Rai Vloet en Adrian Szöke te scoren.

Heracles Almelo nam al snel het initiatief en in de tiende minuut was Teun Bijleveld dicht bij een treffer. Zijn vrije trap van buiten de zestien belandde op de buitenkant van de paal. Silvester van der Water kreeg enkele minuten later een schietkans en in de 27ste minuut ging de bal op de stip na hands van Shayne Pattynama. Sinan Bakis meldde zich voor de klus en schoot overtuigend binnen.

Telstar kon in het restant van de eerste helft weinig uitrichten. De enige mogelijkheid was voor Glynor Plet die in de 41ste minuut over het doel mikte. Rai Vloet scoorde vlak voor de rust bijna de 2-0 met een verrassende vrije trap. Jasper Schendelaar kon de indraaiende bal nog net met zijn voeten keren.

Heracles Almelo begon goed aan de tweede helft. Delano Burgzorg ondernam na enkele seconden al een aardige poging waarbij de bal over het doel zeilde. De linksbuiten kreeg in de 53ste minuut een grotere kans toen hij dankzij een prachtige pass van Silvester van der Water oog in oog kwam te staan met Jasper Schendelaar. De doelman wist de inzet echter te keren. Van der Water kreeg twee minuten later zelf een mogelijkheid na een dribbel maar mikte vervolgens over de kruising.

Het duurde uiteindelijk tot de 72ste minuut voordat de 2-0 gevierd kon worden. Delano Burgzorg wist Rai Vloet te vinden en laatstgenoemde schoof keurig binnen. Heracles Almelo had van Telstar weinig meer te duchten en kreeg nog enkele mogelijkheden. Het derde doelpunt viel uiteindelijk in de tweede minuut van de blessuretijd. Het voorbereidende werk was van Teun Bijleveld en Adrian Szöke ramde de bal van dichtbij tegen de touwen.

Heracles Almelo – Telstar 3-0 (1-0)

28. Sinan Bakis 1-0, 72.Rai Vloet 2-0, 90+2. Adrian Szöke 3-0

Gele kaarten: Yael Liesdek, Welat Cargo, Silvester van der Water, Redouan El Yaakoubi

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers (76.Elias Oubella), Marco Rente, Mats Knoester, Jeff Hardeveld (82.Giacomo Quagliata), Lucas Schoofs, Teun Bijleveld, Rai Vloet, Silvester van der Water (67.Kasper Lunding), Sinan Bakis (67.Adrian Szöke) en Delano Burgzorg.

Telstar: Jasper Schendelaar, Siebe Vandermeulen, Yael Liesdek (58.Cas Dijkstra), Redouan El Yaakoubi, Shayne Pattynama, Daniel Adshead (67.Ilias Bronkhorst), Anass Najah, Welat Cagro, Sven van Doorm, Glynor Plet en Gyliano van Velzen (67.Richelor Sprangers)