De bekerclash tussen Heracles Almelo en Telstar krijgt vanavond een speciaal tintje. Rondom de wedstrijd zal de stichting Support Casper in de spotlights staan. Zo heeft wedstrijdsponsor en shirtsponsor van Telstar Riwald Recycling haar positie op de borst beschikbaar gesteld aan Support Casper. Daarmee zal Telstar vanavond in een speciaal bekertenue aantreden. Heracles Almelo heeft zendtijd op de LED-boarding beschikbaar gesteld om dit goede doel onder de aandacht te brengen.

Na de wedstrijd zullen beide clubs twee gesigneerde shirts beschikbaar stellen die via Support Casper geveild zullen worden.

Over Support Casper

Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen gering. Prof. dr. Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €11 miljoen gedoneerd, waarmee achttien wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend. Zie voor meer informatie www.supportcasper.nl.