Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een punt overgehouden. De formatie kwam vlak na de rust op achterstand door een treffer van Abdou Harroui. Rai Vloet tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker.

Frank Wormuth liet Marco Rente, Lucas Schoofs en Luca de la Torre beginnen in de basis en ook Silvester van der Water stond aan de aftrap. De rechtsbuiten leverde in de zesde minuut een voorzet af die door Sinan Bakis van dichtbij werd naast gekopt. Sparta Rotterdam werd na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Lennart Thy nam de bal goed aan en zag zijn inzet gepareerd worden door Michael Brouwer.

Goede fase

Heracles Almelo kende vervolgens een goede fase. Orestis Kiomourtzoglou mikte in de twintigste minuut over en drie minuten later dwarrelde een inzet van Silvester van de Water over de kruising. Rai Vloet schoot in de 27ste minuut vervolgens van enige afstand nog ruim naast. Beide ploegen zorgden in de slotfase van de eerste helft  voor enig gevaar. Marco Rente kopte in de 41ste minuut naast en Adil Auassar schoot een minuut later rakelings over

In de achtervolging

Heracles Almelo kende een slechte start van de tweede helft. Het schot van Abdou Harroui plofte na ruim een minuut in het Almelose doel. Zes minuten later moest de thuisclub met tien man verder omdat Adil Auassar rood kreeg na het maken van een trappende beweging richting Rai Vloet..

Het was nu zaak om de numerieke meerderheid uit te spelen. De eerste kans diende zich aan in de 56ste minuut. De inzet van Silvester van der Water werd gepareerd door Benjamin van Leer. Het vele balbezit leverde pas in de 73ste minuut de volgende kans op. De inzet van Sinan Bakis ging echter rakelings voorlangs

Treffer Vloet

Kasper Lunding en Delano Burgzorg moesten de aanval van Heracles Almelo van nieuw elan voorzien en eerstgenoemde speelde enkele seconden later de rol van aangever bij de 1-1 van Rai Vloet. De middenvelder trof doel met een bekeken schot.

Heracles Almelo ging op zoek naar meer en moest daarbij blijven oppassen. Abdou Harroui schudde in de 85ste minuut nog een aantal tegenstanders van zich af en dwong Michael Brouwer met een indraaiende inzet tot een redding. Jeff Hardeveld ondernam in blessuretijd een poging maar zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Het laatste wapenfeit kwam voor rekening van Rai Vloet. Zijn vrije trap van grote afstand werd door Benjamin van Leer over het doel getikt.