Heracles Almelo speelt komende zondag (aanvang 14.30 uur) uit tegen Sparta Rotterdam. Trainer Frank Wormuth kan in Rotterdam-West niet beschikken over Navajo Bakboord (knie) en Janis Blaswich (spier).

“Op dit moment kan ik nog niets zeggen over de opstelling”, aldus Wormuth. “We trainen morgen nog een keer en het is natuurlijk ook iedere week spannend wat er uit de coronatesten komt.” Robin Pröpper en Silvester van der Water zijn ziek. De uitslagen van de testen van vrijdagochtend moeten uitwijzen of het om corona gaat.

“We spelen net als vorige week weer tegen een gelijkwaardige tegenstander. Dat was tegen RKC ook het geval. Daar hebben we heel behoorlijk gevoetbald, maar het was een avond waarin het allemaal niet meezat. Als je ons vergelijkt met de situatie vorig seizoen na 5 duels dan hebben we één punt en één doelpunt minder. En we weten waar we op moeten trainen om beter te worden. Zondag wacht ons een lastige uitwedstrijd. Sparta heeft dan wel twee punten, maar de ploeg heeft tegen AZ en Feyenoord bewezen goed te zijn.”

Sparta Rotterdam – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.