Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk verloren. Said Bakari werd in een leeg Erve Asito de matchwinner. Rai Vloet miste een strafschop.

Heracles Almelo had vanaf de eerste minuut het initiatief. Het vele balbezit leverde een paar kleine kansjes op. Een inzet van Robin Pröpper belandde in de zevende minuut op het dak van het doel en zes minuten later was een kopbal van de verdediger hetzelfde lot beschoren. Teun Bijleveld probeerde het in de 21ste minuut van afstand en mikte daarbij naast.

Gemiste strafschop

RKC Waalwijk had tot dusver weinig laten zien maar kwam in de 26ste minuut op voorsprong. Said Bakari kreeg bij een tegenstoot te veel vrijheid en plaatste de bal in de verre hoek. De bezoekers roken bloed en Cyril Ngonge nam in de 28ste en in de 31ste minuut het Almelose doel onder vuur. De eerste keer ging de bal over. De tweede keer rakelings naast.

De formatie van Frank Wormuth leek het even kwijt te zijn maar kreeg na 36 minuten een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De bal ging op de stip na een overtreding op Silvester van der Water..Rai Vloet meldde zich voor de klus maar de inzet werd gepareerd door Kostas Lamprou. Heracles Almelo kreeg na veertig minuten nog een mogelijkheid maar de inzet van Silvester van der Water ging voorlangs mede omdat niemand tegen de bal liep.

Geen treffers

Het eerste gevaar na de rust kwam van Noah Fadiga. Zijn schot in de 48ste minuut ging rakelings voorlangs. Het was de laatste actie van de rechtsback die even later werd afgelost door Tim Breukers. Heracles Almelo probeerde daarna de duimschroeven aan te draaien maar veel mogelijkheden leverde het vooralsnog niet op. Silvester van der Water mikte na een ruim een uur in het zijnet en een kopbal van Mats Knoester in de zeventigste minuut ging net naast.

Heracles Almelo bleef het proberen. Sinan Bakis mocht het na 74 minuten proberen met een vrije trap van een meter of twintig. De spits krulde de bal over de muur maar ook over het doel. Silvester van der Water slalomde vier minuten later door de Brabantse defensie maar zijn schot ging naast. Delano Burgzorg nam het vijandelijke doel in de 82ste minuut onder vuur maar de lat fungeerde als spelbreker. Luca de la Torre, Kasper Lunding en Jeremy Cijntje moesten in de ultieme slotfase nog voor nieuw elan zorgen. Lunding was in de negentigste minuut dichtbij maar mikte net naast en in blessuretijd kopte Mats Knoester eveneens naast..