Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.45 uur) op het eigen Erve Asito tegen RKC Waalwijk. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Navajo Bakboord (knie). Janis Blaswich is nog niet helemaal fit, zijn vervanger is opnieuw Michael Brouwer.

“Over de rest van onze opstelling kan ik nog niet veel zeggen”, aldus Wormuth. “We spelen thuis tegen een tegenstander van hetzelfde niveau, dat is dus een ‘must win match’. Ik vind RKC een goed team, we hebben vorig seizoen een negatieve ervaring met ze gehad (uitnederlaag) en een positieve (winst in eigen huis).”

“Ik ben benieuwd hoe het is om thuis zonder publiek te spelen. We hebben het natuurlijk bij Vitesse al meegemaakt, qua spanning en emotie is het natuurlijk niet wat profvoetbal zo mooi maakt.”

Oefenduel mag niet gespeeld worden

“We hadden voor zondag eigenlijk een oefenduel tegen de wisselspelers van Go Ahead Eagles gepland, met als doel om de spelers die net buiten de basis van het eerste vallen speelritme te gunnen. Die wedstrijd mag echter niet gespeeld worden, heeft de KNVB aangegeven. Dat is voor mij onbegrijpelijk en erg jammer. We hebben ervoor gezorgd dat beide teams en de arbitrage getest zijn, en we hanteren zeer strakke maatregelen. Dan moet er gewoon gespeeld kunnen worden naar mijn mening. Deze oefenwedstrijden zijn belangrijke momenten voor onze selectiespelers. Het gaat hier om ontwikkeling en ritme”, besluit Wormuth.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan.