Naar aanleiding van de coronamaatregelen die golden bij de wedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag (zondag 13 september) heeft Heracles Almelo een enquête gehouden onder de stadionbezoekers. De veiligheid rondom de wedstrijd is gemiddeld met maar liefst een 9,2 (op schaal van 1 tot 10) beoordeeld.

Daar waar Erve Asito normaal gesproken 12.080 toeschouwers kan huisvesten, opende het tijdens de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen de deuren voor slechts iets meer dan 2700 toeschouwers. Aan hen is gevraagd hoe zij de veiligheidsmaatregelen hebben ervaren, of zij coronaklachten hebben gehad en of zij tips hadden voor Heracles Almelo voor eerstvolgende wedstrijden.

888 personen hebben de enquête, die liep van donderdag 1 oktober tot woensdag 7 oktober, ingevuld. Dat is bijna een derde van het aantal bezoekers. Aan hen werd onder andere de vraag gesteld: “Hoe veilig heeft u uw bezoek aan Heracles Almelo – ADO Den Haag op zondag 13 september ervaren? (1 = zeer onveilig, 10 = zeer veilig)”. Hiervan beantwoordden maar liefst 428 toeschouwers de vraag met een 10. Het gemiddelde cijfer kwam uit op een 9,2.

Ook vroeg Heracles Almelo naar de coronaklachten, het testen en de uitslag hiervan. Slechts 4 van de 888 respondenten gaven aan klachten te hebben gehad in de periode na de wedstrijd tot aan donderdag 1 oktober. Zij hebben allemaal een test laten uitvoeren en daarvan had één persoon een positieve uitslag.

Heracles Almelo heeft contact opgenomen met de desbetreffende persoon. Bron- en contactonderzoek wees uit dat deze persoon de besmetting in een later stadium na het wedstrijdbezoek én in privésferen heeft opgelopen. Tot zover is er dus nog geen coronabesmetting te herleiden naar het stadionbezoek op 13 september (op basis van de reacties op de enquête).


Heracles Almelo voert op dit moment eenzelfde soort enquête uit onder de stadionbezoekers van Heracles Almelo – PSV. Hierbij wordt de club ondersteund door de Universiteit Twente. Heb jij geen enquête ontvangen, maar ben je wel bij Heracles Almelo – PSV geweest? Stuur dan een mail naar info@heracles.nl

Wij vragen alle stadionbezoekers ook daadwerkelijk de enquête in te vullen, ook als je dit al gedaan hebt voor Heracles Almelo – ADO Den Haag. Zo ontstaat er een zo volledig mogelijk beeld van de veiligheid op Erve Asito. Daarnaast streeft de club ernaar het stadion zo veilig mogelijk te maken om zo snel mogelijk weer toe te werken naar wedstrijden met publiek.