Het is 11 oktober: Coming Out Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor LHBTI+’ers. Want uit de kast komen – de coming out – is nog steeds niet voor iedereen even makkelijk.

Ook Heracles Almelo steunt de Coming Out Day. De club vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf mag en kan zijn en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen. Bij Heracles Almelo is iedereen welkom.

Om dit standpunt kracht bij te zetten organiseerden de Goldstars van Heracles Almelo in samenwerking met de het Nationaal Ouderenfonds en Sportbedrijf Almelo op 17 september een walking football toernooi voor vrouwen. Mede-initiatiefnemer was Huib Rouwenhorst, voorzitter van Heracles Goldstars: “ Iedereen moet mee kunnen doen. Wij staan voor gelijkheid in ieder opzicht. Dit hebben we ook krachtig in onze missie en visie vastgelegd. “

Het toernooi was voorzien van vier dameselftallen. Voor de meeste van hen was dit de eerste kennismaking met de opkomende trend walking football. Onder het deelnemersveld kwam de diversiteit van de samenleving voortreffelijk samen. Naast het sportieve gedeelte was er tussen de wedstrijden door ook ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Voorafgaand aan het toernooi werd er een corona-proof groepsfoto gemaakt waar de regenboogvlag het middelpunt was. Met trots poseerden de deelnemers rondom de vlag. De vlag was ook te zien tijdens de wedstrijden: de aanvoerders van de teams droegen gedurende het toernooi de regenboog-aanvoerdersband.

Walking Football toernooi vrouwen