Peter Reekers is weer met Jong Oranje op pad. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Gibraltar werd met 5-0 gewonnen. Nederland blijft hierdoor zonder puntverlies in groep 7 van de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap.

Jong Oranje had in Venlo weinig moeite met de leeftijdsgenoten uit Gibraltar. Dani de Wit tikte na zeven minuten de 1-0 binnen en in de 24ste minuut rondde hij op aangeven van Mitchel Bakker opnieuw af. De 3-0 viel in de 38ste minuut en kwam voor rekening van Ferdi Kadioglu.

In de tweede helft werd er nog twee keer met het hoofd gescoord. Deyovasio Zeefuik kopte in de 69ste minuut eerst op de lat en knikte vervolgens in de rebound wel raak. In de 78ste minuut kon de net ingevallen Jurgen Ekkelenkamp de eindstand op 5-0 bepalen. Jong Oranje vervolgt de reeks op 13 oktober met een uitwedstrijd tegen Jong Cyprus.

Jong Oranje kon vijf keer juichen

Adrian Szöke

Adrian Szöke kreeg geen speelminuten bij het nationale elftal van Hongarije. De Hongaren wonnen in de halve finales van de play-offs voor een plaats op het EK van Bulgarije. Willi Orban, Zsolt Kalmar en Nemanja Nikolic namen in Sofia de treffers voor hun rekening. Georgi Yonov scoorde in de slotfase voor de gastheren. Hongarije speelt de komende dagen voor de Nations League nog uit tegen Servië (11 oktober) en Rusland (14 oktober).