Op een drijfnat trainingscomplex Skoatterwâld heeft Heracles Almelo donderdagmiddag met 1-2 gewonnen van sc Heerenveen. Het oefenduel zou aanvankelijk gespeeld worden in het Abe Lenstra Stadion, maar werd vanwege de weersomstandigheden verplaatst. Ook de aftrap werd met een kwartier vervroegd, om de invloed van de regen op het veld zo beperkt mogelijk te houden.

In een redelijk gelijkopgaande eerste helft was Heracles Almelo aanvallend dreigender dan de thuisploeg. Grote kansen leverde het niet op. Ook voor sc Heerenveen bleven echte mogelijkheden uit. Beide ploegen zochten na 45 minuten dan ook doelpuntloos de kleedkamers op.

Van de basiself verscheen alleen Orestis Kiomourtzoglou aan de aftrap van de tweede helft. Waar in de eerste helft Mateo Les zijn officieuze debuut maakte voor Heracles Almelo, was dat in de tweede vijfenveertig minuten voor Kasper Lunding weggelegd.

In de tweede helft bleef Heracles Almelo aanvallend het meest gevaarlijk. Na 64 minuten voetballen leverde dat de ploeg de verdiende voorsprong op. Teun Bijleveld schoot de bal van afstand beheerst tegen de touwen. De gelijkmaker van sc Heerenveen kwam ongelukkig tot stand. Rohat Agca gleed op het drassige veld onderuit, verloor daardoor de bal en zag Nordin Tahboun met een droge knal scoren.

Dat Heracles Almelo toch winnend van het veld stapte, was te danken aan Sinan Bakis. Vlak voor het doel van sc Heerenveen controleerde de spits de bal na een voorzet vanaf de linkerkant en drukte hij zorgvuldig af: 1-2.

sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-2 (0-0)

64.Teun Bijleveld 0-1, 82.Nordin Tahboun 1-1, 88.Sinan Bakis 1-2.

Opstelling eerste helft: Michael Brouwer, Lucas Schoofs, Robin Pröpper, Mateo Les, Jeff Hardeveld, Luca de la Torre, Orestis Kiomourtzoglou, Rai Vloet, Silvester van der Water, Delano Burgzorg, Noah Fadiga.

Opstelling tweede helft: Koen Bucker, Elias Oubella, Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata, Orestis Kiomourtzoglou (67.Lucas Schoofs), Teun Bijleveld, Rohat Agca, Kasper Lunding, Sinan Bakis, Jeremy Cijntje.