Heracles Almelo heeft Elias Oubella (19) gecontracteerd. De Duitse centrale verdediger zette maandagmiddag zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis waarin een optie is opgenomen voor nog een seizoen. Oubella komt over van 1. FC Köln II.

In de voorbereiding trainde Oubella al tijdelijk mee bij Heracles Almelo. “Die twee weken heb ik als heel positief ervaren”, vertelt hij. “Ik werd goed opgevangen door het team en voelde me hier op mijn plek. Ik ben blij dat ik nu voor Heracles Almelo getekend heb.”

“Elias heeft ons overtuigd van zijn kwaliteiten”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “We verlengden zijn stageperiode begin augustus en hebben hem ook in de oefenduels tegen FC Groningen en PEC Zwolle in actie gezien. Toen al hebben we met FC Köln gesproken over een overgang, maar dat was op dat moment niet mogelijk. Nu aan het einde van de transferwindow was dat gelukkig wel het geval. Met de komst van Elias hebben we de verdediging naar wens ingevuld.”

Oubella speelde sinds 2013 in de jeugdopleiding van 1. FC Köln en kwam als jeugdinternational in actie voor Duitsland onder 16 en onder 18.

Elias Oubella is Heraclied