Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse met 3-0 verloren. Loïs Openda, Oussama Darfalou en Oussama Tannane namen in een leeg GelreDome de treffers voor hun rekening.

De formatie van Frank Wormuth kreeg al na vier minuten een dot van een kans toen Rai Vloet Riechedly Bazoer de bal ontnam. De middenvelder mikte vervolgens oog in oog met Remko Pasveer slordig naast. Vitesse had in het vervolg meer balbezit maar de kansen bleven vooralsnog uit. De thuisclub kwam niet verder dan een kopbal van Danilho Doekhi die in de achtste minuut net naast ging.

Heracles Almelo leek de zaken aardig voor elkaar te hebben maar na ruim een half uur ging het mis. Loïs Openda schoof de bal in de 34ste minuut langs Michael Brouwer en drie minuten later rondde Oussama Darfalou een combinatie door de Almelose defensie af. Darfalou kreeg in de veertigste minuut nog een kans maar deze inzet werd door Michael Brouwer gekeerd.

Jeremy Cijntje, Silvester van der Water en Lucas Schoofs moesten in de tweede helft het spel van Heracles Almelo van nieuw elan voorzien. Van der Water zorgde in de 55ste minuut voor een schot dat rakelings voorlangs ging. Het levensteken kon niet verbloemen dat Vitesse de controle bleef houden. De 3-0 viel in de 63ste minuut en kwam tot stand door een schot van Oussama Tannane in de verre hoek.

Heracles Almelo slaagde er niet in om in aanvallend opzicht een vuist te maken. Rai Vloet probeerde het in de 72ste minuut nog van afstand maar mikte daarbij over. Vitesse geloofde het wel en de wedstrijd ging om die reden als de spreekwoordelijke nachtkaars uit.