Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 16.30 uur) uit tegen Vitesse. Trainer Frank Wormuth kan in het GelreDome niet beschikken over Janis Blaswich (spierblessure) en Navajo Bakboord (knie). Tim Breukers is weer fit. 

“We kiezen voor dezelfde opstelling als tegen PSV”, vertelt trainer Frank Wormuth tijdens de afsluitende persconferentie. “We praten nog over de structuur van het elftal, maar de namen zijn hetzelfde. Met Vitesse treffen we echt een heel goed team, zowel technisch al tactisch. Ik heb ze drie keer bekeken en ik vind ze beter dan vorig seizoen. Ze hebben heel goede voetballers en Oussama Tannane is in topvorm.”

Corona-besluit

De oefenmeester ging ook nog even in op het overheidsbesluit zonder publiek te moeten spelen. “Ik ben te gast in dit land en respecteer de beslissingen van de Nederlandse regering, maar als ze in mijn persoonlijke leven ingrijpen moet ik me uiten. Als er een onderzoek zou liggen dat aantoont dat mensen besmet raken in de voetbalstadions dan zou ik begrip hebben voor de maatregel. Maar nu wordt alles over één kam geschoren. Nogmaals, ik respecteer de beslissing, maar ik vind dat de argumenten ontbreken. Ik ben voorstander van regionale lockdowns, daar ingrijpen waar corona is.”

Nieuwe keeper

Met Daniel Mesenhöler (25) heeft Heracles Almelo een vierde doelman aan de selectie toegevoegd. De Duitse sluitpost was clubloos nadat hij vorig seizoen voor Viktoria Köln uitkwam. “Daniel heeft een goede mentaliteit en een goede techniek voor een keeper. Hij beschikt over spelinzicht en heeft ook de nodige ervaring. Hij speelde bij Union Berlin in de 2. Bundesliga en voor Duitsland onder 20, de voorwaarden zijn er dus. In tijden van corona wilden we liever een keeper meer. Je weet nooit hoe het kan lopen met eventuele besmettingen en blessures.”

Vitesse – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.