Algemeen directeur Rob Toussaint kijkt met een dubbel gevoel naar het genomen kabinetsbesluit om geen publiek meer toe te laten in de stadions de komende periode.  “Onze supporters hebben de afgelopen wedstrijden laten zien zich strikt aan de maatregelen te houden in een zo veilig mogelijke omgeving. Het is ongelofelijk zuur, maar blijkbaar is het nodig. Veiligheid en gezondheid staan voorop.”

“Het betaald voetbal en (sport)evenementen worden hierdoor keihard geraakt”, vertelt Toussaint. “Sprekend voor het betaald voetbal zijn we in staat supporters een veilig stadionbezoek te bieden. Daar hebben we in geïnvesteerd en bovendien is er geen enkel wetenschappelijk bewijs tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal Corona-gevallen in Nederland. Daarom was onze insteek ook testen om in kaart te brengen wat het besmettingsrisico in een stadion daadwerkelijk is.”

“We pleiten al langere tijd voor een regionale aanpak wat betreft het stadionbezoek”, stelt Toussaint. “Ook met betrekking tot de reisbewegingen is een regionale aanpak in mijn ogen van groot belang. Onze supporters bijvoorbeeld komen voornamelijk uit de regio. Met maatwerk kunnen we een hoop bereiken. Dat blijkt ook uit het feit dat burgemeesters de verantwoordelijkheid krijgen om voor doorstroomlocaties, zoals musea en pretparken, te bepalen hoeveel bezoekers welkom zijn. Kan dat niet ook voor stadions het geval zijn?”

Toussaint benadrukt: “We zijn ervan overtuigd dat we onze supporters in het stadion een veilige omgeving bieden. De nu genomen maatregelen komen hard aan bij onze supporters, sponsoren, medewerkers, spelers, staf, vrijwilligers. We worden even teruggeworpen, maar blijven strijdvaardig. We hopen ons publiek weer snel en veilig te mogen verwelkomen.”

Heracles Almelo – RKC Waalwijk

Het kabinetsbesluit heeft tot gevolg dat de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zonder publiek gespeeld moet worden. Mocht verdere informatie beschikbaar komen, dan worden supporters hierover geïnformeerd.