Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen PSV een punt overgehouden. Rai Vloet zette de formatie na een half uur op voorsprong met een benutte strafschop. Philpp Max tekende vlak na de rust voor de gelijkmaker en deed dat eveneens vanaf elf meter.

Frank Wormuth had voor dit duel een aantal wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met de wedstrijd tegen Willem II. De wijziging op doel was gedwongen. Michael Brouwer verving de geblesseerde Janis Blaswich. De trainer had verder plaats ingeruimd voor Marco Rente en Sinan Bakis. Dit ging ten koste van Silvester van der Water en Delano Burgzorg.

Vloet brengt Heracles Almelo op voorsprong

De eerste mogelijkheid was voor PSV. Het schot van Bruma in de elfde minuut ging naast. Heracles Almelo werd na twintig minuten gevaarlijker. Het eerste moment kwam op conto van Jordan Teze die in de 21ste minuut bijna in eigen doel kopte. Vijf minuten later volgde een kopbal van Sinan Bakis die over het doel ging. Heracles Almelo kreeg na een half uur spelen een strafschop nadat scheidsrechter Kamphuis hands had geconstateerd van Nick Viergever. Rai Voet meldde zicht voor de klus en maakte geen fout.

PSV zette aan na het doelpunt en beste kans voor de gasten diende zich aan in de veertigste minuut. Mohamed Ihattaren verzuimde een voorzet van Denzel Dumfries in te tikken. Bijna was Heracles Almelo in de blessuretijd van de eerste helft op 2-0 gekomen. Adrian Szöke rondde een counter keurig af maar de treffer ging niet door wegens buitenspel.

Ook PSV scoort vanaf de stip

Heracles Almelo wilde de lijn van de eerste helft doortrekken, maar kreeg na vijf minuten een penalty tegen. Michael Brouwer koos de goede hoek maar het schot van Philipp Max was te hard. PSV had in de rust al drie keer gewisseld en Frank Wormuth volgde met twee wissels in de 58ste minuut. Silvester van der Water en Delano Burgzorg moesten de aanval van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien.  De volgende kans was daadwerkelijk voor Heracles Almelo. De inzet van Rai Vloet werd gepareerd door Yvon Mvogo.

De spannende slotfase werd ingeleid door een vrije trap van Teun Bijleveld. De middenvelder mikte van bijna dertig meter rakelings over het vijandelijke doel. De volgende kans was voor PSV. Het schot van Donyell Malen in de 84ste minuut werd gepareerd door Michael Brouwer. De laatste mogelijkheid was eveneens voor PSV. De kopbal van Denzel Dumfries in blessuretijd ging over.