Na zijn afwezigheid bij de uitwedstrijd tegen Willem II, heeft Silvester van der Water zich maandagochtend gemeld op Erve Asito. Daar heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de directie van de club en de buitenspeler. Van der Water heeft van de club de maximale boete opgelegd gekregen voor zijn gedrag.

“We hebben tegenover Silvester ons ongenoegen geuit over zijn gedrag van afgelopen weekend”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “Hij heeft daarmee zijn medespelers, de staf en onze supporters en sponsors in de steek gelaten. Dat is niet te accepteren. Iedereen zet zich maximaal in voor de club, zeker in deze periode. Van die saamhorigheid moeten we het ook hebben. Dat Silvester zich nu, in tegenstelling tot de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag, van een verkeerde kant heeft laten zien past daar niet bij. Daarom hebben we hem de maximale boete opgelegd.”

“Vandaag traint Silvester niet mee”, vervolgt Gilissen. “We hebben hem terug naar huis gestuurd om verder na te denken over zijn gedrag. Hij heeft een individueel programma meegekregen. Morgen heeft de selectie een vrije dag. Woensdag meldt ook Silvester zich weer op de club. Dan gaan we opnieuw met elkaar in gesprek en kijken we hoe we met elkaar verder gaan. Het initiatief daarvoor ligt bij hem.”