Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Willem met 4-0 verloren. De formatie kende in de eerste helft weinig problemen maar na de rust ging het mis. Vangelis Pavlidis (2x), Görkem Saglam en John Yeboah namen de treffers voor hun rekening.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Heracles Almelo kwam in de achttiende minuut bijna op voorsprong. Orestis Kiomourtzoglou drong diep door op de vijandelijke helft. De bal kwam in de kluts en ging via Jordens Peters rakelings naast. Twee minuten later probeerde Ché Nunnely het namens de thuisclub en diens volley ging eveneens naast.

Robin Pröpper werd in de 25ste minuut in stelling gebracht. De inzet van de verdediger was te zwak om de goed opgestelde Robbin Ruiter te verontrusten. Willem II probeerde het vlak voor de rust nog twee keer van afstand. De schoten van Derrick Köhn en Mats Köhlert misten de nodige precisie.

Heracles Almelo had in de eerste helft weinig problemen maar na zeven minuten in de tweede helft stond het 3-0. De eerste treffer viel na 32 seconden toen Vangelis Pavlidis mocht oprukken en de bal achter Janis Blaswich krulde. De tweede treffer werd drie minuten later ingeleid door Vangelis Pavlidis. De inzet werd nog gekeerd door Janis Blaswich maar de rebound was geen probleem voor Görkem Saglam. De 3-0 kwam voor rekening van John Yeboah die doel trof met een geplaatst schot.

Frank Wormuth greep in en bracht vier nieuwe spelers. Sinan Bakis, Jeremy Cijntje, Rohat Agca en Mohamed Amissi moesten de aanval van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. Rohat Agca probeerde het in de 66ste minuut van grote afstand maar zijn schot ging ruim over. Heracles Almelo kon in het vervolg geen vuist meer kunnen maken.

Willem II ging op jacht naar meer treffers.  De inzet van John Yeboah ging in de 67ste minuut echter net langs de paal en drie minuten later ging ook een schot van Vangelis Pavlidis net voorlangs. Vier minuten later trof Görkem Saglam de lat. Het duurde tot de 84ste minuut voordat de 4-0 viel. Vangelis Pavlidis schoot raak en daarmee was de gifbeker leeg.