Clubliefde kent geen grenzen. Het is een uitspraak die zeker past bij de Vlaamse Heraclied Bjorn Verlinden. De twintigjarige Bjorn woont in het Belgische Bree, wat net over de grens ligt vlakbij Weert. In aanloop naar de Eredivisie van dit jaar bedacht Bjorn zich in de vakantie niet. Het werd tijd dat hij voor het eerst Erve Asito zou gaan bezoeken. Tweehonderdzeventig kilometer rijden, dat was de forse afstand naar Almelo om het shirt van zijn favoriete club Heracles Almelo te kunnen kopen en het stadion te bezichtigen.

BJORN VERLINDEN

Verlinden is fan vanaf het seizoen 2015/2016. Hij zag op Nederlandse televisie een wedstrijd van Heracles Almelo en was direct verkocht. Bjorn was erg gecharmeerd van het attractieve spel van Heracles Almelo en met name het creatieve, lichtvoetige vleugelspel van Brandley Kuwas. Sindsdien volgt hij de club op de voet en noemt Bjorn zichzelf met recht een echte Heraclied.

Afgelopen seizoen kon hij met name genieten van Mohammed Osman en zijn steekpasses. “Ik wilde eigenlijk de wedstrijd tegen Ajax bezoeken afgelopen seizoen,” vertelt Bjorn. “Ik had toen net mijn rijbewijs gehaald en dan is 270 kilometer net iets te ver om te rijden. Ik besloot daarom om in de vakantie met mijn familie in de zomer een dag naar Almelo te gaan, die dag is nu gekomen. Ik woon heel toevallig ook in de buurt van Genk, waar Cyriel Dessers nu speelt. Ik blijf de club de komende tijd met name via televisie volgen, maar zodra het weer als Fankaarthouder mogelijk is om wedstrijden te bezoeken, kom ik graag weer naar het stadion voor een wedstrijd.”