Heracles Almelo is het seizoen 2020-2021 begonnen met een zege op ADO Den Haag. Het krachtsverschil tussen beide ploegen kwam pas in de tweede helft tot uitdrukking. Rai Vloet en Silvester van der Water namen op Erve Asito de treffers voor hun rekening.

De formatie van Frank Wormuth had het balbezit maar het veldoverwicht leidde aanvankelijk niet tot uitgespeelde kansen. Silvester van der Water tekende voor het enige wapenfeit in de beginfase met een schot dat in de tiende minuut voorlangs ging. Het eerste serieuze gevaar kwam na een klein half uur van afstand. Jeff Hardeveld was de eerste die het probeerde. Het schot werd door Luuk Koopmans gepareerd. Een kleine minuut later deed Teun Bijleveld ook een doelpoging van grote afstand en deze keer had de goalie van ADO Den Haag veel meer moeite.

Heracles Almelo kreeg in de slotfase van de eerste helft enkele kansen. Tim Breukers mikte in de 37ste minuut rakelings over en drie minuten later schudde Silvester van der Water zijn tegenstander met een mooie beweging van zich af. Hij bezorgde de bal bij Delano Burgzorg maar diens inzet ging voorlangs. Burgzorg kreeg in de 44ste minuut nog een mogelijkheid na een snelle ingooi. De linksbuiten schoot echter over.

Doelpunten Vloet en Van der Water

De tweede helft was vier minuten oud toen Heracles Almelo op 1-0 kwam. Een hoekschop van Silvester van der Water werd door Rai Vloet steenhard ingekopt. Heracles Almelo kreeg in de volgende minuten mogelijkheden op meer en Silvester van der Water vertolkte daarbij een hoofdrol. Een inzet van de rechtsbuiten kon in de 55ste minuut niet door Delano Burgzorg worden ingetikt en even later slalomde Van der Water door de Haagse defensie maar stuitte hij op Luuk Koopmans. Van der Water had in de 63ste minuut al de middag kunnen bekronen met een treffer. Hij mikte echter na een combinatie met Orestis Kiomourtzoglou van dichtbij over.

Frank Wormuth bracht vervolgens Sinan Bakis en Luca de la Torre en Bakis kreeg in de 66ste minuut al een grote kans op de 2-0. De spits mikte echter over. ADO Den Haag had nog weinig laten zien maar was in de 69ste minuut ineens dichtbij de gelijkmaker. De inzet van Michiel Kramer ging net naast.  Een minuut later kwam Heracles Almelo op 2-0. Silvester van der Water leidde de counter in. Robin Pröpper was meegelopen en gaf uiteindelijk de bal voor die door Van der Water zelf van dichtbij in een leeg doel werd getikt.

ADO Den Haag moest daarna met tien man verder toen Boy Kemper met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Bilal Ould-Chikh probeerde het vervolgens nog van afstand maar Janis Blaswich stond goed opgesteld. Heracles Almelo bleef domineren en in de 82ste minuut leverde Silvester van der Water een fijne voorzet af die door Sinan Bakis bij de tweede paal werd naast gegleden. Zeven minuten later gaf de rechtsbuiten nog een mooie voorzet maar de kopbal van Jeremy Cijntje trof geen doel.  Luca de la Torre kreeg in blessuretijd nog een grote kans maar hij mikte van dichtbij over.