Voor het eerst sinds een half jaar (8 maart, Heracles Almelo – RKC Waalwijk 4-2) wordt er weer om de punten gespeeld op Erve Asito. Trainer Frank Wormuth kijkt ernaar uit. “Het is de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, onder andere omstandigheden dan we gewend zijn. We hebben 13 spelers in onze selectie die er vorig jaar ook al waren en dat is mooi. Er zullen niet veel nieuwelingen in de basis staan, dus de ploeg die start is onze manier van spelen gewend. Onze nieuwelingen zijn goed, maar ze hebben tijd nodig om zich onze manier van spelen eigen te maken. Ik heb veel vertrouwen in de groep. We spelen een thuiswedstrijd tegen een tegenstander van hetzelfde niveau, dat is dus een ‘must win’ wedstrijd. ADO heeft een nieuwe trainer en een behoorlijk aantal nieuwe spelers. We hebben ze de laatste twee weken gevolgd, maar een tegenstander is voorafgaand aan een eerste wedstrijd altijd moeilijk in te schatten. Dat geldt ook voor onszelf. We hebben in de voorbereiding weinig gescoord, maar ook weinig treffers geïncasseerd. De fitheid van de ploeg is goed en de defensie staat, dat is de basis voor succes. Maar om te winnen moet je scoren en dat werk zal gedaan moeten worden.”

Heracles Almelo – ADO Den Haag staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Geblesseerd: Navajo Bakboord (knie), Giacomo Quagliata (spier). Noah Fadiga is een twijfelgeval.