Heracles Almelo heeft het oefenduel tegen Eintracht Braunschweig met 2-0 verloren. Jannis Nikolaou en Michael Schultz namen in Lotte de treffers voor hun rekening.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Eintracht Braunschweig. De kopbal van Michael Schultz ging net over het doel.  Het eerste wapenfeit van Heracles Almelo volgde na ruim een kwartier. De vrije trap van Silvester van der Water ging voorlangs.  Eintracht kwam na 32 minuten op voorsprong dankzij een hoekschop. De bal belandde voor de voeten van Jannis Nikolaou en hij rondde af met een droge knal.  Heracles Almelo kreeg vlak na de 1-0 nog een mogelijkheid maar het schot van Silvester van der Water ging over.

Eintracht Braunschweig begon goed aan de tweede helft en kreeg vrijwel meteen een kans. Een harde volley van Martin Kobylanski ging in de 48ste minuut rakelings over.  De Duitsers hielden het duel onder controle en de 2-0 viel in de 64ste minuut. Michael Schultz kon van dichtbij met het hoofd afronden. 

Heracles Almelo zorgde in de 68ste minuut voor het eerste gevaar na de rust. Het schot van Teun Bijleveld van afstand ging rakelings over. Een kleine drie minuten later kreeg  Eintracht Braunschweig nog een grote kans op de 3-0. Suleiman Abdullahi stuitte echter op Janis Blaswich.  De slotfase leverde geen noemenswaardige kansen meer op.

Eintracht Braunschweig – Heracles Almelo 2-0 (1-0)

32.Jannis Nikolaou 1-0, 64. Michael Schultz 2-0

Opstelling: Janis Blaswich, Tim Breukers (69.Noah Fadiga), Robin Pröpper, Marco Rente, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou (86.Lucas Schoofs)., Teun Bijleveld, Rai Vloet (86.Mohamed Amissi), Silvester van der Water (86.Rohad Agca),  Sinan Bakis (69.Luca de la Torre) en Delano Burgzorg (69.Jeremy Cijntje).