Update dinsdag 8 september 17.00 uur: De eerste fase van het bestelproces is afgerond. Woensdag wordt het ticketingsysteem geüpdatet, donderdag start het tweede deel van het proces waarbij het voor seizoenkaarthouders mogelijk is kaarten te bestellen voor een tweede duel. Alle informatie hierover volgt.

Lees hier alles over fase twee van het bestelproces.


Vanaf donderdag 3 september 10.00 uur kan je als seizoenkaarthouder kaarten bestellen voor een van de eerste drie competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag, PSV en RKC Waalwijk. We zetten alles op alles om zo veel mogelijk supporters toegang tot onze thuiswedstrijden te bieden. Daar hebben wij jullie hulp en steun bij nodig.

We hanteren dit een-op-drie-principe op dit moment voor slechts de eerste drie thuiswedstrijden. Dit omdat we hopen zo snel mogelijk en op veilige wijze weer op een vol Erve Asito te spelen, want daar zijn we aan toe.

Belangrijk: Lees alle informatie op deze pagina goed door.

Voorrang seizoenkaarthouders, seizoenkaartverkoop tijdelijk gestopt

Seizoenkaarthouders die hun seizoenkaart hebben verlengd in de tijd dat er onzekerheid was over het al dan niet mogen bezoeken van wedstrijden krijgen op deze wijze de eerste kans om een wedstrijd in het stadion bij te wonen. Om dat exclusieve recht voor seizoenkaarthouders die onvoorwaardelijk hebben verlengd te waarborgen, is het op dit moment voor onbepaalde tijd niet meer mogelijk een seizoenkaart aan te schaffen.

Mochten er op donderdag 10 september nog kaarten beschikbaar zijn, krijgen seizoenkaarthouders de kans om ook kaarten te bestellen voor een tweede wedstrijd van die drie.

Gegarandeerd naar één van de eerste drie competitiewedstrijden

Door de huidige coronamaatregelen heeft Heracles Almelo nog te maken met een beperkte stadioncapaciteit. Wij verwachten tussen de 1800 en 2800 supporters te kunnen ontvangen op Erve Asito. Met ruim 5300 seizoenkaarthouders kiezen wij er in eerste instantie voor om uitsluitend aan hen toegang te bieden tot één van de drie eerste competitiewedstrijden. Het gaat dan om:

 • Heracles Almelo – ADO Den Haag (zondag 13 september, 14.30 uur)
 • Heracles Almelo – PSV (zondag 27 september, 14.30 uur)
 • Heracles Almelo – RKC Waalwijk (zaterdag 17 oktober, 20.00 uur)

Tribunedelen: korte en lange zijde

Personen die een seizoenkaart hebben gekocht voor de korte zijde zullen in staat zijn om een stoel op de korte zijde uit te zoeken. Hetzelfde geldt voor seizoenkaarthouders op de lange zijde. Zij kunnen een stoel uitkiezen op de lange zijde.

Help ons de maximale capaciteit te bereiken

Bij één op de drie competitiewedstrijden kunnen we iedereen gegarandeerd een plek bieden. Bestel hiervoor wel tussen donderdag 3 september en donderdag 10 september. Uiteraard streven wij er naar dat supporters nog meer wedstrijden kunnen bezoeken. Hiervoor hebben wij een aantal opties om een maximale capaciteit van circa 2800 supporters per wedstrijd te bereiken.

 • Seizoenkaarthouders uit één huishouden raden wij met klem aan kaarten aan te vragen via het formulier. Voor huishoudens (die bij elkaar mogen zitten) zijn speciale vakken ingericht. Aanvragen worden handmatig verwerkt om tot de optimale bezetting te komen.
 • Seizoenkaarthouders tot en met 17 jaar oud raden we aan om in het uitvak plaats te nemen. Daar hoeft onderling geen anderhalve meter afstand gehouden te worden. Neem je in het uitvak plaats? Dan mag je alle drie Eredivisiewedstrijden bezoeken.

Wij hopen dat seizoenkaarthouders die in de bovenstaande categorieën vallen aan ons verzoek voldoen, waardoor we meer supporters een tweede competitiewedstrijd kunnen bieden. Ook dit helpt ons weer om op een veilige wijze weer zo snel mogelijk voor een vol Erve Asito te kunnen spelen.

Vol is vol

Hierbij geldt het principe: vol = vol. Stel dat we voor Heracles Almelo – PSV een optimale capaciteit hebben bereikt, kun je slechts nog kaarten bestellen voor de wedstrijden tegen ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Wees er dus snel bij, zorg deze week nog voor een volledig Heracles Account om kaarten online te kunnen bestellen of kom vanaf donderdag 3 september zo spoedig mogelijk langs in de FanServiceShop (digitale en fysieke tickets) of Fanshop Stad (uitsluitend digitale tickets).

Periode van bestellen

 • Donderdag 3 september, om 10.00 uur: Keuze uit één van de drie eerste competitiewedstrijden
 • Donderdag 10 september, om 10.00 uur: Mochten er dan nog plekken beschikbaar zijn voor één of meerdere wedstrijden, is er met voorwaarden de mogelijkheid om kaarten voor een tweede wedstrijd te bestellen.

Toegang met persoonsgebonden wedstrijdticket

Als seizoenkaarthouder bestel je een kaart voor een van de beschikbaar gestelde plaatsen in het stadion. Dat betekent dat je een andere plek hebt dan die op je seizoenkaart staat vermeld. Je betreedt het stadion met het eTicket of de geprinte kaart van het specifieke duel. Je seizoenkaart biedt geen directe toegang.

Van iedere persoon die de competitiewedstrijden bezoekt hebben wij in het kader van mogelijk bron- en contactonderzoek de persoonsgegevens nodig. Daarom is het noodzakelijk dat iedere seizoenkaart op de naam van de eigenlijke seizoenkaarthouder staat.

Heb jij meerdere seizoenkaarten op jouw naam staan? Bijvoorbeeld voor een van je ouders of kinderen? Meld je via ticketing@heracles.nl om de tweede/derde/etcetera kaart op naam van de persoon te zetten die jij meeneemt naar de wedstrijd. Doe dit ruim voordat de kaartverkoop start, zodat je direct voor iedere seizoenkaarthouder een kaart kan bestellen.

Zitten verplicht

Volgens de coronamaatregelen is het verplicht om te zitten op de stoel die op je wedstrijdticket staat. Het is daarom niet toegestaan te staan, ook niet op bijvoorbeeld de omloop. In vak Q zijn stoelen geplaatst, op anderhalve meter afstand van elkaar.

Toegang in tijdvakken

Om de toegang soepel en veilig te laten verlopen, gaan we werken met tijdvakken om het stadion te betreden. Deze tijdvakken proberen we voor jou als supporter zo efficiënt mogelijk in te delen. Daarom wachten we met het bepalen van de tijden totdat we weten hoeveel supporters er per wedstrijd zijn.

Het verlaten van het stadion is waarschijnlijk niet gebonden aan een tijdvak, maar gebruik daarbij je gezond verstand: houd rekening met de anderhalve meter afstand en blijf nog even zitten als je denkt dat het te druk is.

Dit moet je verder weten

 • Kaarten voor ADO Den Haag, PSV en RKC Waalwijk zijn alleen beschikbaar voor seizoenkaarthouders.
 • Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de FanServiceShop (digitaal en fysiek) en in Fanshop Stad (uitsluitend digitaal).
 • Kaarten zijn persoonsgebonden.
 • Er vinden twee gezondheidschecks plaats. Een bij het bestellen, de andere bij het betreden van het stadion.
 • Maximaal drie personen mogen zich tegelijkertijd in een van de toiletgebouwen in het stadion bevinden.
 • Houd rekening met de beperkingen vanuit het kabinet en het RIVM rondom juichen en zingen.
 • Tassen tot 21 x 30 x 10cm zijn toegestaan, grotere tassen niet.
 • Roken mag alleen in de aangegeven rookzones achter de vakken P,Q en R en C,D en E.