Heracles Almelo heeft woensdagmiddag een overtuigende zege geboekt op Jong FC Utrecht. Aan het einde van de wedstrijd stond er een 4-0 stand op het scorebord. Al voor rust nam het afstand van de Domstedelingen via Mohamed Amissi en tweemaal Teun Bijleveld. Na rust tekende Noah Fadiga voor de beslissing.

Vliegende start

Heracles Almelo gaf gelijk gas vanaf het begin en dat resulteerde al vroeg in een treffer. De corner van Teun Bijleveld werd door Marco Rente op doel geschoten. De rebound was voor Mohamed Amissi vervolgens een peulenschil, 1-0. Na een kwartier spelen breidde Teun Bijleveld de score uit. Na een heerlijke actie van Lucas Schoofs die doelman Ruigrok passeert kan Bijleveld voor een leeg doel binnenschuiven. Niet veel later is Bijleveld opnieuw trefzeker. Op bijna identieke wijze als de 2-0 snelt Amissi over de rechterkant en geeft strak voor. Eindstation: opnieuw Bijleveld, 3-0.

Heracles Almelo nam daarna wat gas terug. Het kreeg nog wel wat kleine mogelijkheden, maar niet doortastend genoeg om de score verder uit te breiden.

Fadiga beslist het duel

Het elftal van Frank Wormuth had vlak na rust al de genadeklap uit kunnen delen. Mohamed Amissi kwam één op één met Ruigrok, maar de doelman keerde knap. Na een kwartier viel de 4-0 alsnog. Daar waar de doelman van Jong FC Utrecht net nog knap redde, tastte hij mis bij een corner. Noah Fadiga profiteerde en zag zijn naam op het scorebord verschijnen.

Sinan Bakis viel na een uur spelen uit na een ongelukkige botsing. Delano Burgzorg nam zijn plek in. Een kleine tien minuten voor tijd had Heracles Almelo nog twee grote kansen. Eerst was het Rai Vloet die het doel onder vuur nam waarop Ruigrok keurig redde en vervolgens Amissi die een strakke lage voorzet van Van der Water net niet op doel kon krijgen. Het bleef bij 4-0 en daarmee een overtuigende oefenzege voor Heracles Almelo.

Heracles Almelo – Jong FC Utrecht 4-0 (3-0)

Scoreverloop: 4. Mohamed Amissi 1-0, 16. Teun Bijleveld 2-0, 19. Teun Bijleveld 3-0, 59. Noah Fadiga 4-0.

Heracles Almelo: Janis Blaswich (59. Koen Bucker), Noah Fadiga, Marco Rente (67. Tim Breukers), Robin Pröpper (67. Orestis Kiomourtzoglou), Jeff Hardeveld (67. Luca de la Torre), Lucas Schoofs, Teun Bijleveld, Rohat Agca (67. Rai Vloet), Jeremy Cijntje (67. Silvester van der Water), Sinan Bakis (57. Delano Burgzorg), Mohamed Amissi.