Almeloër Rohat Agca maakt de overstap van de FC Twente/Heracles Academie naar Heracles Almelo. De achttienjarige middenvelder heeft een contract getekend voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Agca is blij met zijn contract: “Bij een eerste elftal aansluiten, dat is waar je het voor doet als je speelt in de Academie. Het is mooi om nu die stap te maken. Ik train hier al een tijdje mee en ben goed opgevangen. Het verhaal van de club past bovendien goed. Nu wil ik doorgroeien, leren en sterker worden als speler.”

Almeloër Rohat Agca maakt de overstap van de FC Twente/Heracles Academie naar Heracles Almelo.

“Dit is een geweldige beloning voor Rohat”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “Als jeugdspeler van Oranje Nassau, de amateurvereniging naast ons stadion, is hij op elfjarige leeftijd opgemerkt door de Academie. Daar heeft hij alle elftallen van de Onder 12 tot de Onder 19 doorlopen. Rohat heeft zowel bij FC Twente als bij ons al mogen meetrainen met het eerste elftal. Hier deed hij dat in juni twee weken en sinds de eerste training van dit seizoen onafgebroken. Het beeld dat we van hem hadden heeft hij tijdens de trainingen en oefenwedstrijden bevestigd. Rohat is een talentvolle verbindingsspeler op het middenveld en kan zich de komende jaren hopelijk doorontwikkelen tot een volwaardig speler in de Eredivisie.”

Rohat Agca tekent zijn tweejarige contract in het bijzijn van technisch directeur Tim Gilissen (links) en algemeen directeur Rob Toussaint.

Dominique Scholten, manager Academie: “Binnen de gezamenlijke Academie willen we de voetballer van de toekomst opleiden: spelers met een sterke persoonlijkheid, die Eredivisie-proof zijn en flexibel in verschillende speelwijzen en spelprincipes. Daar werken we elke dag hard aan. Het is prettig te zien dat zowel FC Twente als Heracles Almelo oog hebben voor de Academie en jongens kansen geven in hun eerste elftallen. Dit perspectief moet onze huidige en toekomstige talenten een enorme boost geven.”