Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg niet kunnen winnen. Beide ploegen wisten in Vriezenveen een keer te scoren. Robin Pröpper nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

MSV Duisburg ging fel van start en kreeg in de eerste minuut twee mogelijkheden. De eerste was voor Vincent Vermeij die een voorzet van Niko Bretschneider niet kon afronden. Enkele  seconden later mikte Maximilian Sauer van enige afstand over het Almelose doel. Het eerste gevaar van Heracles Almelo diende zich aan in de tiende minuut. Een vrije trap van Silvester van de Water werd door Rai Vloet voorlangs gekopt.

Heracles Almelo kreeg daarna meer controle op het duel maar het creëren van kansen bleek in deze fase niet eenvoudig. Het duurde tot de 31ste minuut voordat Sinan Bakis in stelling werd gebracht. Diens kopbal ging echter voorlangs. Silvester van der Water probeerde het in de 42ste minuut met een vrije trap van grote afstand maar dit schot ging over. De grootste kans in de eerste helft viel te noteren in de 44ste minuut. De volley van Sinan Bakis werd door doelman Leo Weinkauf met een reflex onschadelijk gemaakt.

De formatie van Frank Wormuth kende een ijzersterke start van de tweede helft. Adrian Szöke was al na een minuut dichtbij een treffer maar werkte de bal van dichtbij naast. Tim Breukers nam in de 49ste minuut het doel van MSV Duisburg onder vuur en mikte daarbij rakelings voorlangs.  Nauwelijks een minuut later tekende Luca de la Torre voor een fraaie kopbal die door reservedoelman Jonas Brendieck ternauwernood gekeerd kon worden. De aansluitende hoekschop resulteerde in een schot van Robin Pröpper dat tegen de onderkant van de lat belandde. De volgende hoekschop leverde het doelpunt op. De inzet van Robin Pröpper werd deze keer door Brendieck pas achter de doellijn gekeerd.

Heracles Almelo hield het duel na de treffer onder controle maar in de zeventigste minuut viel de gelijkmaker na een fout in de opbouw. Sinan Karweina liet Michael Brouwer met zijn inzet uiteindelijk kansloos. Na de 1-1 was er sprake evenwicht en kwamen er lange tijd geen kansen. Michael Brouwer moest in de 88ste minuut nog redden op een schot van Sinan Karweina en in de slotminuut kreeg ook Adrian Szöke nog een kansje maar Jonas Brendieck kon het schot eenvoudig pareren.

Heracles Almelo – MSV Duisburg 1-1 (0-0)

52.Robin Pröpper 1-0, 70.Sinan Karweina 1-1

Opstelling: Michael Brouwer, Tim Breukers, Robin Pröpper, Jeff Hardeveld, Giacomo Quagliati, Orestis Kiomourtzoglou, Luca de la Torre, Rai Vloet, Silvester van der Water, Sinan Bakis (46.Adrian Szöke) en Delano Burgzorg (46.Rohat Agca).

Scheidsrechter: Richard Makkinga