Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd tegen Telstar relatief eenvoudig gewonnen. De 4-0 op Erve Asito kwam tot stand dankzij Delano Burgzorg (2x), Adrian Szöke en Robin Pröpper.

Het duel kende een opmerkelijk begin. Tim Breukers kon na drie minuten inkoppen uit een hoekschop van Silvester van der Water maar Redouan Taha maakte hands. Scheidsrechter Jannik van der Laan wees gedecideerd naar de stip en gaf Taha rood. Adrian Szöke benutte de strafschop en na overleg werd besloten dat Telstar de wedstrijd met elf spelers mocht voortzetten. Yael Liesdek maakte het bezoekende elftal weer compleet.

Heracles Almelo hield het duel onder controle en Adrian Szöke was in de 21ste minuut dichtbij de 2-0. De spits verzuimde een voorzet van Jeff Hardeveld correct binnen te glijden. Telstar was vervolgens centimeters van de gelijkmaker verwijderd. Het schot van Daniel Adshead belandde buiten het bereik van Koen Bucker op de paal.

De formatie van Frank Wormuth kwam na ruim een half uurspelen op 2-0. Een vrije trap van Rai Vloet werd door Trevor Doornebusch goed verwerkt. De aansluitende hoekschop leverde uiteindelijk wel een treffer op. Robin Pröpper reageerde attent bij de tweede paal en werkte via de onderkant van de lat binnen. Telstar kreeg op slag van rust nog een behoorlijke kans. De inzet van Glynor Plet werd door Koen Bucker knap gekeerd.

De tweede helft was goed een minuut oud toen Silvester van der Water ineens een dot van een kans op de 3-0 kreeg. Doelman Jasper Schendelaar, die na de rust Doornebusch was komen aflossen, speelde hem pardoes de bal in de voeten  Van der Water haalde uit maar de goalie herstelde zijn fout met een redding. Twee minuten later ging de bal wederom op de stip. Deze keer meldde Delano Burgzorg, die zelf werd neergelegd, zich voor de klus en ook hij leverde puik werk af.

Heracles Almelo ging daarna rustig verder en in de 58ste minuut werd het vierde doelpunt verwelkomd.  Een kopbal van Robin Pröpper werd door Jasper Schendelaar nog gekeerd. De aanval liep verder en vervolgens kon Delano Burgzorg de bal laag in de verre hoek plaatsen.

Het duel was gespeeld en Frank Wormuth wisselde in de 77ste minuut een groot aantal spelers. Rohat Agca gaf enkele minuten nog een aardig visitekaartje af met een korte rush. De middenvelder mikte echter net naast. Noah Fadiga kreeg in de 85ste minuut nog een kleine mogelijkheid maar kopte voorlangs.

Heracles Almelo – Telstar 4-0 (2-0)

5.Adrian Szöke 1-0, 34.Robin Pröpper 2-0, 50.Delano Burgzorg 3-0, 58.Delano Burgzorg 4-0

Opstelling: Koen Bucker, Tim Breukers, Robin Pröpper, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Teun Bijleveld, Rai Vloet, Silvester van der Water, Adrian Szöke en Delano Burgzorg.

Opstelling vanaf de 77ste minuut: Koen Bucker, Noah Fadiga, Marco Rente, Jeff Hardeveld, Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Rohat Agca, Teun Bijleveld, Silvester van der Water, Mohamed Amissi en Luca de la Torre.