Heracles Almelo heeft het oefenduel tegen De Graafschap verloren. Ralf Seuntjens nam de enige treffer voor zijn rekening door een strafschop te benutten.

De formatie van Frank Wormuth moest toestaan hoe De Graafschap in de beginfase het initiatief nam. Daryl van Mieghem mikte na zeven minuten net naast en in de veertiende minuut verzilverde Ralf Seuntjens een strafschop. Heracles Almelo ontsnapte drie minuten na de 1-0 aan een tweede treffer toen Daryl van Mieghem oog in oog kwam met Michael Brouwer. De doelman wist de inzet knap te keren.

Heracles Almelo kon in de beginfase weinig afdwingen en dat was ook na de drinkpauze het geval. De Graafschap kreeg in het vervolg van de eerste helft eveneens geen kansen meer. Het enige wapenfeit was een vrije trap van Mohamed Hamdaoui in de 32ste minuut. Michael Brouwer kon het schot van grote afstand met moeite keren.

Heracles Almelo probeerde na de rust meer grip te krijgen op het duel. Delano Burgzorg nam in de 57ste minuut het vijandelijke doel onder vuur maar zag Rody de Boer redden. De Graafschap zorgde in de 64ste minuut voor gevaar met een tegenstoot. Mohamed Hamdaoui mikte echter voorlangs.

Frank Wormuth had in de rust reeds drie keer gewisseld en paste na een kleine zeventig minuten nog een groot aantal wissels toe. Een van de invallers, Silvester van der Water, kon in de 77ste minuut onderscheppen en zag zijn schot gepareerd worden door Rody de Boer. Het zou het laatste wapenfeit in de wedstrijd zijn.

De Graafschap – Heracles Almelo 1-0 (1-0)

14.Ralf Seuntjens 1-0

Gele kaarten: Marco Rente, Danny Verbeek

Opstelling 1e helft: Michael Brouwer, Noah Fadiga, Robin Pröpper, Marco Rente, Giacomo Quagliata, Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs, Rai Vloet, Luca de la Torre, Adrian Szöke en Mohamed Amissi.

Opstelling 2e helft: Michael Brouwer, Noah Fadiga (69.Tim Breukers), Marco Rente (69. Robin Pröpper), Mats Knoester, Giacomo Quagliata (69.Jeff Hardeveld), Rohat Agca, Lucas Schoofs (69.Orestis Kiomourtzoglou), Rai Vloet (69.Teun Bijleveld), Luca de la Torre (69.Silvester van der Water), Adrian Szöke (69.Mohamed Amissi) en Delano Burgzorg.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf