Heracles Almelo heeft woensdagmiddag met 0-2 gewonnen van FC Emmen. Het nam voor rust in korte tijd afstand van het elftal van Dick Lukkien. Knoester en Burgzorg zorgden in een tijdsbestek van twee minuten voor het krachtsverschil. Na rust kwamen er weinig kansen en bleef het bij een comfortabele 0-2 overwinning.

Heracles Almelo neemt in twee minuten tijd afstand

De wedstrijd FC Emmen – Heracles Almelo begon aftastend. Beide ploegen gaven weinig ruimte weg en zochten voorzichtig naar de vrije ruimte op het veld. Het elftal van Frank Wormuth kreeg een kleine kopkans via Rai Vloet, waarna Tim Breukers de bal net voor de achterlijn terug kon brengen de zestien in. FC Emmen werd op haar beurt gevaarlijk via Michael de Leeuw. Hij kon tot twee keer toe schieten, maar Brouwer redde knap en dook vervolgens bovenop de bal.

De ban werd gebroken in de dertigste minuut. Heracles Almelo kwam op voorsprong via Mats Knoester die een scherp aangesneden hoekschop van Silvester van der Water hard binnenkopte. Daarna nam Heracles Almelo via Delano Burgzorg gelijk afstand van de thuisploeg. Een bekeken passje van Teun Bijleveld werd door de aanvaller op waarde geschat en droog binnengeknald: 0-2.

Enige kans tweede helft voor Amissi

Naast het werken aan de fitheid wat Frank Wormuth de afgelopen weken verkondigde gebeurde er aanvallend voor beide goals in de tweede helft weinig. Mohamed Amissi kreeg de grootste kans. Vlak voor het eindsignaal dook de buitenspeler na een lekkere combinatie van Bijleveld en De la Torre op voor doelman Stefan van der Lei van FC Emmen. De aanvaller drukte de bal niet voldoende en deze vloog in het Emmense vangnet.

FC Emmen – Heracles Almelo 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 30. Mats Knoester 0-1, 32. Delano Burgzorg 0-2.

Opstelling Heracles Almelo 

Heracles Almelo – Eerste helft: Michael Brouwer; Tim Breukers, Robin Pröpper, Mats Knoester, Jeff Hardeveld; Orestis Kiomourtzoglou, Teun Bijleveld, Rai Vloet; Silvester van der Water, Adrian Szöke, Delano Burgzorg.

Heracles Almelo – Tweede helft: Michael Brouwer; Tim Breukers (66. Noah Fadiga), Marco Rente, Robin Pröpper (66. Mats Knoester), Jeff Hardeveld (66. Giacomo Quagliata); Lucas Schoofs, Orestis Kiomourtzoglou (66. Rohat Agca), Rai Vloet (66. Teun Bijleveld); Luca de la Torre, Delano Burgzorg, Silvester van der Water (66. Mohamed Amissi)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen