Afgelopen zondag werd de Field Of Talent Finale gehouden in de Heracles eSports eBox. Zeventien finalisten streden om een plek in het team van Heracles eSports. Uiteindelijk kroonde Maurice van Zuuk uit Vaassen zich tot winnaar en dus versterkt hij het team van Heracles eSports.

De Field Of Talent Finale was het eerste officiële FIFA-toernooi voor Heracles Almelo nadat de coronamaatregelen werden ingevoerd. De finalisten hadden hun plek te danken aan eerdere goede prestaties tijdens de Heracles eSports toernooien. Op deze manier kon het FIFA20-seizoen nog in stijl worden afgesloten.

De finale werd gespeeld op de PlayStation 4. De deelnemers konden clubs én landen kiezen als team waarmee zij gingen spelen. De regerend wereldkampioen Frankrijk was het populairste land onder de spelers. Maurice won alle wedstrijden in de winnaars bracket en stond zonder verliespartij in de Grand Final. Lucas en Stef stonden in de finale van de verliezers bracket. Uiteindelijk bemachtigde Lucas een plek in de Grand Final.

In de Grand Final speelden beide spelers met Frankrijk. Lucas Jansen moest twee keer winnen van Maurice, aangezien hij in het toernooi al een keer verloren had. Maurice had aan één overwinning genoeg. De eerste wedstrijd won Lucas met 2-1, waardoor een beslissingwedstrijd gespeeld moest worden. Na een spannende wedstrijd, die op en neer ging, won Maurice uiteindelijk knap met 3-2.

Komend seizoen zit Maurice in het eSports-team van Heracles Almelo.

EINDSTAND FIELD OF TALENT FINALE

Winnaar: Maurice van Zuuk
Prijs: Plek in het eSports team, Heracles Almelo Thuisshirt, FIFA21, IF-Card Cyriel Dessers

2e plaats: Lucas Jansen
Prijs: FIFA21, FUT-Card Robin Pröpper

3e plaats: Stef Wiedijk
Prijs: FUT-Card Teun Bijleveld, PSN-Card t.w.v. €20,-

4e plaats: Marnick Prinsen
Prijs: FUT-Card Mats Knoester