Een mijlpaal in de clubhistorie, vandaag precies vijf jaar geleden. Op zondag 16 augustus 2015 opende Heracles Almelo het nieuwe stadion.

Jaren was er aan gewerkt, deze middag was het zover. Onder toeziend oog van meer dan twaalfduizend toeschouwers openden Tom Egbers, Herman Finkers, Nico-Jan Hoogma en Jan Smit met een druk op de knop het compleet vernieuwde stadion van de club. “Vandaag wordt er geschiedenis geschreven (…) Dit stadion is van jullie”, vertelde voorzitter Smit in zijn toespraak even daarvoor.

Tom Egbers, Herman Finkers, Nico-Jan Hoogma en Jan Smit openen het stadion met een druk op de knop.

De regen kreeg die dag geen kans het feest te verpesten. En ook het feit dat de laatste puntjes nog op de i gezet moesten worden deed geen afbreuk aan de dag. Sterker nog: de opening van het stadion gaf het publiek en de spelers een enorme boost. Het bewijs daarvan werd al geleverd in de vierde minuut van de openingswedstrijd tegen N.E.C.

Gedragen door het publiek vloog de bal uit een vrije trap van Oussama Tannane genadeloos tegen de touwen. De droomstart kreeg een vervolg: ook Thomas Bruns en Wout Weghorst vonden dat duel hun weg naar het doel. Heracles Almelo won met 3-0 van N.E.C.. Het bleek de basis van wat een memorabel seizoen zou worden.

Herbeleef de vernieuwbouw en de opening van het stadion met de documentaire Van bouwput tot voetbaltempel: