Heracles Almelo heeft op Erve Asito het oefenduel tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De treffers vielen in de tweede helft en werden gescoord door Silvester van der Water en Lucas Schoofs: 2-0.

Heracles Almelo had in het eerste kwart van de wedstrijd veelvuldig balbezit maar kwam eigenlijk niet in de buurt van het vijandelijke doel. Go Ahead Eagles zorgde in de twaalfde minuut voor het eerste gevaar. Een schot van Zakiaria Eddahchouri werd door Koen Bucker gepareerd. De formatie van Frank Wormuth bleek zoeken naar de opening en ineens was daar Rohat Agca. Zijn afstandsschot in de 21e minuut werd door Mitchel Michaelis met grote  moeite gekeerd.

De wedstrijd leek even te ontbranden maar de drinkpauze die kort daarop werd ingelast kwam in dat opzicht niet gelegen. Het venijn zat daarom in de laatste minuten voor de rust. Een schot van Zakkaria Eddahchouri werd door Koen Bucker gekeerd en de daaropvolgende hoekschop leverde een kans op voor Heracles Almelo. Delano Burgzorg ging voor een lange rush en zijn schot werd moeizaam gered door Mitchel Michaels. De Deventer goalie was net op tijd om de inlopende Silvester van der Water van een zekere treffer af te houden.

Frank Wormuth bracht na de rust acht nieuwe spelers waaronder Mohamed Amissi. Hij kreeg na drie minuten de eerste mogelijkheid maar mikte naast. Daarna brak weer een periode aan waarin weinig gebeurde. Jeroen Veldmate nam in de 66ste minuut namens de bezoekers een vrije trap van grote afstand maar Koen Bucker had een goede save in huis. Een minuut later was het eindelijk raak. Silvester van der Water veroverde de bal, kwam naar binnen en kon van dichtbij afronden.

De tweede treffer van Heracles Almelo viel in de 76ste minuut. De hoekschop was van Teun Bijleveld. Marco Rente legde terug en Lucas Schoofs kon van dichtbij afronden. Heracles Almelo had daarna het duel onder controle. Rai Vloet kreeg in de 87ste minuut nog een aardige mogelijkheid maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman Michaelis.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 2-0 (0-0)

67.Slvester van der Water 1-0, 76.Lucas Schoofs 2-0

Opstelling 1e helft: Koen Bucker, Noah Fadiga, Robin Pröpper, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Rohat Agca, Rai Vloet, Silvester van der Water, Sinan Bakis en Delano Burgzorg.

Opstelling 2e helft: Koen Bucker, Tim Breukers, Marco Rente, Mats Knoester (68.Jeff Hardeveld), Giacomo Quagliata, Hüseyin Bulut,  Lucas Schoofs, Teun Bijleveld, Silvester van der Water (68.Rai Vloet), Mohamed Amissi, Luca de la Torre.

Scheidsrechter: Ingmar Oosterom