Bergamo, de thuishaven van oud-Heraclieden Robin Gosens en Lennart Czyborra. Atalanta Bergamo is in korte tijd uitgegroeid tot dé smaakmaker van het Italiaanse voetbal. La Dea scoorde bijna honderd doelpunten in de Serie A en bereikte de laatste acht van de UEFA Champions League.

Eerder deze maand ging Heracles TV op bezoek bij Lennart Czyborra in Bergamo. Een uitgebreide special is donderdag om 17.00 uur te zien op FOX Sports 1, om 22.45 uur op FOX Sports 3 en vanaf zaterdag op het YouTube-kanaal van Heracles Almelo.

Brandhaard van Europa
In een seizoen vol drama, waarbij er verhoudingsgewijs nergens zoveel doden zijn gevallen vanwege het coronavirus als in de provincie Bergamo, wist het team van Robin Gosens en Lennart Czyborra zich opnieuw te plaatsen voor Europees voetbal en eindigde het op een knappe derde plaats achter Juventus en Internazionale. Lennart Czyborra vertelt er over in de Heracles TV special: “We kunnen ontzettend trots zijn dat we derde zijn geworden. Dat is erg knap van ons. Natuurlijk wilden we ook Internazione verslaan, maar onze focus lag op het duel tegen Paris Saint-Germain. We hadden ons namelijk al gekwalificeerd voor de UEFA Champions League van volgend seizoen.”

Thuis is Bergamo
“Ik voel me erg thuis in Bergamo, al was het aan het begin zwaar door de taalbarrière” vervolgt de oud-Heraclied. “Buurman Robin Gosens heeft me erg geholpen in die tijd. Ook teamgenoten Marten de Roon, Hans Hateboer en de spelers uit Zwitserland: Berat Djimitsi en Remo Freuler. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

Czyborra: “We gaan vaak met het team eten of een leuke activiteit doen, zo leer je elkaar beter kennen. Zo ontstaan er echte vriendschappen.”

Lennart Czyborra bereikte met Atalanta Bergamo de laatste acht van de UEFA Champions League

Atalanta Bergamo kijkt terug op een goed seizoen. Trainer Gasperini zorgde voor aanvallend voetbal:;La Dea scoorde bijna honderd doelpunten in de Serie A. Robin Gosens speelde bijna ieder duel en scoorde negen keer. Ook Lennart Czyborra mocht zijn eerste minuten maken. De linksback maakte zijn debuut in de 6-2 overwinning op Brescia. 

Bekijk de Heracles TV special over Atalanta Bergamo met Lennart Czyborra donderdagavond om 17.00 uur op FOX Sports 1, om 22.45 uur op FOX Sports 3 en vanaf zaterdag op het YouTube-kanaal van Heracles Almelo.