Heracles Almelo heeft ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne verloren. De formatie van Frank Wormuth liet af en toe aardige dingen zien maar PEC Zwolle greep op Erve Asito de winst dankzij een doelpunt van Sam Kersten.

Beide ploegen kregen in de beginfase een kans. Een hoekschop van Silvester van der Water werd aanvankelijk afgeslagen maar Orestis Kiomourtzoglou kon van afstand uithalen en zag Xavier Mous redden. Drie minuten later moest Janis Blaswich aan de slag op een inzet van Vito van Crooij. Heracles Almelo kreeg voor de drinkpauze nog een kans toen PEC Zwolle in de 21ste minuut slecht uitverdedigde. Lucas Schoofs veroverde de bal en mikte van afstand net over het doel.

De eerste kans na de drinkpauze was voor Delano Burgzorg. De linksbuiten kreeg in de 28ste minuut vrije doortocht maar kreeg de bal niet lekker mee waardoor Sam Kersten alsnog kon herstellen. Heracles Almelo kreeg daarop drie corners op rij die niets opleverden. PEC Zwolle zorgde drie minuten later voor een klein wapenfeit. Het rollertje van Zian Flemming was geen probleem voor Michael Brouwer die Janis Blaswich was komen aflossen.

Heracles Almelo kreeg in de 35ste minuut de volgende kans. Adrian Szöke lepelde de bal niet alleen over Xavier Mous maar ook over het doel. Drie minuten viel de 0-1. Een vrije trap van Dean Huiberts belandde bij Sam Kersten en diens inzet bij de tweede paal ging voldoende over de doellijn.

Tweede helft
Frank Wormuth bracht na de rust negen nieuwe spelers. De eerste mogelijkheid diende zich aan in de 57ste minuut toen  Mohammed Amissi zich knap ontdeed van enige tegenstanders en over het doel mikte. Een minuut later ontpopte Xavier Mous zich als een sta-in-de-weg voor Hüseyin Bulut en aansluitend Luca de la Torre. PEC Zwolle leek in de 62ste minuut op 0-2 te komen. De treffer van Reza Ghoochannejhad  werd afgekeurd wegens buitenspel.

De drinkpauze haalde Heracles Almelo wat uit het ritme. PEC Zwolle werd wel gevaarlijk. Michael Brouwer moest twee keer in actie komen. In de 72ste minuut pareerde hij een inzet van Mike van Duinen en drie minuten later tikte hij een schot van Clint Leemans naast. PEC Zwolle kreeg in de 82ste minuut nog een mogelijkheid. De inzet van Samir Lasgir werd door Michael Brouwer gekeerd. Heracles Almelo kreeg geen uitgespeelde kansen meer.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 0-1 (0-1)

38.Sam Kersten 0-1

Opstelling 1e helft: Janis Blaswich (24.Michael Brouwer), Tim Breukers, Marco Rente, Robin Pröpper, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs, Rai Vloet, Silvester van der Water, Adrian Szöke en Delano Burgzorg,

Opstelling 2e helft: Michael Brouwer, Noah Fadiga, Elias Oubella, Mats Knoester, Giacomo Quagliata, Hüseyin Bulut,Teun Bijleveld, Rohad Agca, Luca de la Torre, Delano Burgzorg (68.Lucas Schoofs) en Mohamed Amissi.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis