Peter Reekers blijft zijn functie als assistent-trainer van Heracles Almelo tot de zomer van volgend jaar combineren met het assistent-trainerschap van Jong Oranje. De 39-jarige Almeloër heeft zijn contract bij de KNVB verlengd tot en met de finaleronde van het EK 2021.

Reekers zal beide functies op dezelfde wijze combineren als voorheen. Hij vertelt: “In maart vorig jaar ging ik voor het eerst mee met Jong Oranje, als assistent van trainer-coach Erwin van de Looi. Dat is van beide kanten goed bevallen en kreeg een vervolg.” In augustus tekende Reekers een eenjarig contract, nu volgt een nieuwe termijn. “Ik voel me heel prettig in de staf en bij de groep van Jong Oranje. Ik ben blij dat onze samenwerking een vervolg krijgt, want we zijn nog niet klaar.”

De technische staf van Jong Oranje bestaat verder uit assistent-trainer Marcel Groninger en keeperstrainer Sierd van der Berg.

EK-kwalificatie en EK 2021

Het Jong Oranje van trainer Erwin van de Looi staat op dit moment bovenaan in de groep met twaalf punten uit vier wedstrijden. Jong Oranje heeft nog zes groepswedstrijden op het programma staan. Reekers kijkt uit naar die duels: “Hopelijk slagen we erin de lijn door te trekken en ons te plaatsen voor het EK. Dat zou een mooie beloning zijn voor de groep.”

Het EK 2021 in Slovenië en Hongarije voor spelers onder de 21 jaar begint met een groepsfase die wordt gehouden van 24 maart tot en met 31 maart. De finaleronde is van 31 mei tot 6 juni. Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen.