Woensdag 5 augustus stroomden de jeugdige seizoenkaarthouders van Heracles Almelo al naar het stadion. Op Erve Asito stond sinds lange tijd weer een activiteit voor de jeugd op het programma. Speciaal om seizoenkaarthouders tot twaalf jaar te belonen werd een groots jeugdtoernooi opgezet op initiatief van en in samenwerking met de supportersverenigingen. Met ruim 80 deelnemers aan het toernooi was meer dan de helft van die groep vertegenwoordigt. De volop lachende kids genoten in het bijzijn van de spelers van een prachtige dag voetbal met schitterend weer.

Ruim voor 14.00 uur, het gecommuniceerde tijdstip om te verzamelen, stonden de kids al buiten het stadion te wachten tot ze naar binnen mochten. Dit samen met één (groot)ouder of verzorger die toestemming kregen om het toernooi bij te wonen. Aankomende zondag speelt Heracles Almelo weer de eerste wedstrijd op Erve Asito tegen PEC Zwolle, maar de nieuwe kunstgrasmat werd toch echt door de voetballende kinderen ingewijd.

FOTO’S TOERNOOI

Klokslag 14.30 uur begonnen de wedstrijden voor beide leeftijdscategorieën. Tevens het moment dat ook de spelers van Heracles Almelo aansloten bij de teams, een mooie verrassing. Mohamed Amissi, Jeremy Cijntje, Noah Fadiga en Rai Vloet sloten aan bij de jongste jeugd die vier tegen vier speelden. Navajo Bakboord, Teun Bijleveld, Janis Blaswich, Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs en Silvester van der Water werden coaches bij oudere jeugd die zeven tegen zeven speelden. De spelers werden al even fanatiek als de kinderen zelf. Kiomourtzoglou liep bijvoorbeeld druk coachend langs de zijlijn: “Met zijn allen terug! Goede kopbal!”. Duidelijk werd ook dat de deelnemers hun kunsten extra graag aan de spelers wilden laten zien, een fantastisch gezicht.

FOTO’S PAUZE

Op deze warme dag waren pauzes zeker welkom. Kidsclubpartners Univé, Albert Heijn Windmolenbroek en Albert Heijn Schelfhorst de handen ineen en voorzagen de deelnemers van fruit, ranja, water en na afloop van een heerlijke pannenkoek. Tevens was Heracles eSports aanwezig met de Heracles eSports Arena om de kinderen ook entertainment te bieden in de pauzes.

FOTO’S TEAMS

Na het fotomoment met de spelers volgden de finales. In het 4-tegen-4-toernooi bleken alle teams van elkaar te kunnen winnen. De finale bij de vier tegen vier ging uiteindelijk tussen Team Everton en Team Dessers. Hier bleek Team Everton net iets te sterk en dit team ging er met de toernooiwinst vandoor.

FOTO’S FINALE

Bij het 7-tegen-7 toernooi kwam er een superspannende finale. De eindstrijd tussen Team Czyborra en Team Dost moest beslist worden met penalty’s. Team Czyborra was de betere in die penaltyserie en pakte de toernooizege. Een eervolle vermelding was er voor Job Holslag die namens de organisatie de Fairplay Award ontving. Door zijn mooie acties, samenspel en echte teamspirit kreeg hij de nieuwe Eredivisiebal mee naar huis.

FOTO’S WINNAARS

Dit jeugdtoernooi werd in samenwerking met alle supportersverenigingen georganiseerd.

CIRCA 30 VRIJWILLIGERS VANUIT DE SUPPORTERSVERENIGINGEN ONDERSTEUNDEN HET JEUGDTOERNOOI

Foto’s: Nesimages.nl / Michael Bulder