Heracles Almelo heeft aanvaller Luca de la Torre (22) vastgelegd. De Amerikaan, die ook in het bezit is van een Spaans paspoort, komt transfervrij over van het Engelse Fulham FC. De la Torre heeft in Almelo een contract voor twee jaar getekend met een optie voor nog een seizoen.

De la Torre is blij met zijn komst naar Heracles Almelo. “Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen. Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder meer trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb.”

Technisch directeur Tim Gilissen is blij met de komst van De la Torre. “Luca is een veelzijdige speler die beschikt over een goede techniek en de nodige creativiteit. Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties.”

Technisch directeur Tim Gilissen, Luca de la Torre en algemeen directeur Rob Toussaint bij de contractondertekening.

De la Torre werd op 23 mei 1998 geboren in San Diego (Verenigde Staten). In 2014 verhuisde hij naar Londen om aan de slag te gaan in de jeugd van Fulham FC. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller zijn wedstrijden voornamelijk voor Fulham FC onder 23. Hier was hij in negen wedstrijden in de Premier League 2 goed voor vijf doelpunten en twee assists. Hij viel dit seizoen twee keer in voor het eerste elftal van Fulham FC, dat afgelopen dinsdag promoveerde naar de Premier League.

De la Torre doorliep alle jeugdelftallen van de Verenigde Staten en maakte op 2 juni 2018 zijn debuut voor de nationale ploeg in een duel tegen Ierland.

De la Torre gaat spelen met rugnummer 14.

Wil jij weten wanneer je Luca live bij Heracles Almelo in actie kan zien? Op de nieuwe website van Voetbal Vandaag kan je een gids vinden waar je ziet op welke zender Heracles Almelo wordt uitgezonden. Zo kan jij elke wedstrijd live naar voetbal op tv kijken!