Verdediger Marco Rente heeft een driejarig contract getekend bij Heracles Almelo. De 23-jarige Duitser komt over van Borussia Dortmund II. Het contract van Rente bevat een optie voor nog een seizoen.

“Heracles Almelo staat bekend als een club waar je als speler tijd en ruimte krijgt om te groeien”, zegt Rente na het tekenen van zijn contract. “Gesprekken met Tim Gilissen en trainer Frank Wormuth hebben dat bevestigd. Ik wil hier een volgende stap in mijn ontwikkeling maken en zo mijn bijdrage leveren aan de prestaties van de club.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Met Marco erbij hebben we de benodigde extra rechter centrale verdediger. Hij heeft de kenmerken die we zoeken op die positie. We denken dat hij het in zich heeft binnen afzienbare tijd door te groeien naar het vereiste Eredivisieniveau.”

Technisch directeur Tim Gilissen, Marco Rente en algemeen directeur Rob Toussaint tekenen de driejarige overeenkomst.

Rente stond sinds 2018 onder contract bij Borussia Dortmund II. Hij speelde er 46 officiële wedstrijden.

Rente in het nieuwe uitshirt. De verdediger gaat spelen met rugnummer 5.

Marco Rente gaat spelen met rugnummer 5. Bestel het nieuwe uitshirt met zijn naam en nummer.