Heracles Almelo is de oefencampagne begonnen met een nederlaag bij FC Groningen: 1-0. Kian Slor was na de rust de matchwinner.

De thuisclub kende een goede beginfase en kreeg een aantal kleine kansjes. Een inzet van Romano Postema ging in de vierde minuut in het zijnet en een kopbal van Ramon Lundqvist ging in de veertiende minuut ruim naast. Heracles Almelo kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten maar was in de negentiende minuut dichtbij een treffer. Rai Vloet krulde een bal buiten het bereik van Sergio Padt op de kruising. Heracles Almelo kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in een aantal corners maar niet in uitgespeelde kansen.

Frank Wormuth bracht na de rust negen nieuwe spelers. Rai Vloet en Adrian Szöke bleven staan en eerstgenoemde leed in de 47ste minuut balverlies. FC Groningen nam over via Remco Balk en hij stelde Kian Slor in staat om met een schuiver te scoren. Heracles Almelo was even zoekende en had het geluk dat een schot van Tom van de Looi in de 52ste minuut net naast ging.

Het eerste Almelose wapenfeit na de rust kwam van Lucas Schoofs. Hij schoot in de 58ste minuut van enige afstand net naast. Een tweede kans diende zich zeven minuten later aan. Een voorzet van Schoofs werd door Jeremy Cijntje verkeerd geraakt waardoor Sergio Padt eenvoudig kon ingrijpen. Heracles Almelo had na 72 minuten moeten scoren. Delano Burgzorg, inmiddels weer terug in het veld, kwam door een verkeerde terugspeelbal van Amir Absalem oog in oog met Sergio Padt. De doelman wist de inzet echter te keren.

Heracles Almelo bleef daarna wel zoeken naar een treffer maar echte kansen kwamen er niet meer met uitzondering van een afzwaaier van Delano Burgzorg in de laatste minuut.

FC Groningen – Heracles Almelo 1-0 (0-0)

47.Kian Slor 1-0

Gele kaarten: Teun Bijleveld, Noah Fadiga, Jeremy Cijntje, Azor Matusiwa

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Robin Pröpper, Elias Oubella, Giacomo Quagliata, Orestis Kiomourtzoglou, Teun Bijleveld, Rai Vloet, Silvester van der Water, Adrian Szöke en Delano Burgzorg.

Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Noah Fadiga, Steffen Nkansah, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Lucas Schoofs, Rohat Agca, Rai Vloet (69.Teun Bijleveld), Mohamed Amissi, Adrian Szöke (69.Delano Burgzorg), Jeremy Cijntje

Scheidsrechter: Danny Makkelie