Ruim een jaar geleden liet Brandley Kuwas Heracles Almelo achter zich om te gaan voor een avontuur bij Al Nasr. Het werd voor de aanvaller een memorabel jaar. Hij speelde persoonlijk een goed seizoen en pakte een prijs, maar kreeg aan de andere kant ook te maken met een complete lockdown. Want ook in Dubai, sinds een jaar het thuis van Kuwas, moest men noodgedwongen binnenblijven.

De voetbalcompetitie kwam abrupt ten einde zoals ook de Nederlandse competitie werd afgewikkeld. Nu, enkele maanden later, wordt toegewerkt naar de start van een nieuw seizoen. “Vanaf 5 juli zijn we weer aan het trainen”, begint Kuwas. “We begonnen met de volledige selectie, die inmiddels wat kleiner is door een aantal vertrokken spelers. Van flexibiliteit opbouwen tot krachttrainingen in de zaal. Het is fijn om weer terug te zijn.”

Alvaro Negredo

De oud-Heraclied moet het komend seizoen doen zonder clubtopscorer Alvaro Negredo. De Spanjaard scoorde acht keer voor Al Nasr, vaak op aangeven van Kuwas. “Negredo is wel echt een legende hier. Hij stond altijd klaar voor de jongere jongens en dus ook voor mij. Ik heb veel van hem kunnen leren in mijn eerste seizoen en de connectie zowel binnen als buiten de lijnen was prima. Negredo heeft de Premier League gewonnen, is Europees kampioen en heeft veel ervaring, een speler van zijn kaliber is altijd gewenst”, vervolgt Kuwas.

Lastige tijd

Zo prettig als het voor Kuwas is om weer op te starten, zo anders waren de voorbij maanden. “De eerste paar weken in complete lockdown waren lastig. We konden zes weken lang niets anders doen dan binnen zitten. Ik heb thuis gelukkig een kleine sportruimte waar ik wat oefeningen met gewichten en een bal kon doen. We konden niet naar buiten en moesten zelfs afspraken maken om boodschappen te doen. Ik heb toen ook even rust gepakt en ben daarna, toen ik weer kon en mocht reizen, in Amsterdam gaan trainen met een personal trainer.”

Zesde plaats

Terug naar vorig seizoen. Al-Nasr eindigde op een zesde plaats in de UAE Gulf League. Toch had het team nog kansen om hoger te eindigen volgens Kuwas. “Een zesde plaats was prima. Het begon minder goed dan we hadden verwacht. Sinds de aanstelling van onze nieuwe trainer begon het team te groeien en pakten we veel punten. We speelden alsmaar beter. Het is zonde dat het voetbal dan ten einde komt als je net in een lekkere flow zit. Veel teams uit de top vijf zouden nog tegen elkaar spelen, we hadden dus echt nog kans om hoger te eindigen. Als we de laatste acht wedstrijden nog konden spelen, was het spannend geworden. Gelukkig wonnen we na vijf jaar tijd de beker. Dat was een absoluut hoogtepunt en een mooie herinnering.”

“Ik heb laten zien dat ik een goede voetballer ben, daar mag ik trots op zijn”

Brandley Kuwas

Tevreden

“Persoonlijk heb ik een goed seizoen gehad”, vervolgt de buitenspeler. “Mijn gemiddelde qua assists haalde ik hier ook. Negen assists in mijn eerste seizoen is prima. Ik scoorde slechts drie keer, dat moet volgend seizoen beter. Een leerpunt voor mezelf. Ik heb een jaar de tijd gehad om te wennen aan de speelstijl en het klimaat. Deze zomer ga ik hard trainen en dan komt het wel goed. Ik heb laten zien dat ik een goede voetballer ben en daar mag ik trots op zijn.”