Alfred Nijhuis heeft zijn contract als hoofdscout bij Heracles Almelo verlengd tot medio 2025. In juli 2018 trad de 54-jarige Nijhuis in dienst als hoofdscout, nadat hij in 2014-2015 al assistent-trainer was bij Heracles Almelo onder John Stegeman en het seizoen erna toetrad tot de scouting. In 2016 maakte hij de overstap naar het Duitse SV Rödinghausen, waar hij trainer was van onder meer Sebastian Jakubiak, waarna hij vervolgens dus medio 2018 terugkeerde bij Heracles Almelo.

Het beduidend langere verblijf van Nijhuis bij de club geeft aan dat Heracles Almelo in deze tijd streeft naar continuïteit. Technisch directeur Tim Gilissen: “Wij willen graag continuïteit creëren op een aantal belangrijke posities in de organisatie. Alfred heeft sinds zijn terugkeer met zijn drive, netwerk en oog voor interessante spelers bewezen dat hij een erg belangrijke bijdrage levert aan het vinden van de juiste spelers voor Heracles Almelo. We zijn daarom verheugd dat Alfred voor een periode van maar liefst vijf jaar verbonden blijft aan de club.”

Alfred Nijhuis is eveneens zeer tevreden over de verlengde termijn bij Heracles Almelo: “Ik vind het nog steeds mooi dat ik in 2018 de kans kreeg terug te keren bij Heracles Almelo als hoofdscout. De afgelopen twee seizoenen is er voldoende uitdaging geweest wat betreft scouting.” In totaal kwamen in het seizoen 2018-2019 vijftien nieuwe spelers en in het seizoen 2019-2020 tien nieuwe spelers bij Heracles Almelo. Nijhuis: “Dat is een behoorlijk aantal, maar wanneer je dan ziet hoeveel van die nieuwe spelers een belangrijke rol spelen in de selectie geeft dat veel voldoening. Ik ben blij dat ik daar aan heb bijgedragen en kan blijven bijdragen.”