Heracles Almelo vult het oefenprogramma als voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen verder aan met drie tegenstanders. Nadat eerder al FC Groningen, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles als oefentegenstanders bekend werden gemaakt, kunnen nu ook Sportfreunde Lotte, FC Emmen en De Graafschap toegevoegd worden aan dat rijtje. Het schema van de oefencampagne ziet er nu als volgt uit:

 • maandag 20 juli 2020 om 10.00 uur
  Eerste training
 • zaterdag 1 augustus 2020 om 20.00 uur
  FC Groningen – Heracles Almelo (LIVE op FOX Sports)
 • zondag 9 augustus 2020 om 16.45 uur
  Heracles Almelo – PEC Zwolle (LIVE op FOX Sports)
 • zaterdag 15 augustus 2020 om 13.00 uur
  Heracles Almelo – Go Ahead Eagles
 • zondag 16 augustus 2020 om 13.00 uur
  Heracles Almelo – Sportfreunde Lotte
 • woensdag 19 augustus 2020 om 14.30 uur
  FC Emmen – Heracles Almelo
 • zaterdag 22 augustus 2020 om 14.30 uur
  De Graafschap – Heracles Almelo

EERSTE TRAINING OP 20 JULI

De selectie van Heracles Almelo zal tijdens de eerste training van het seizoen trainen in het nieuwe thuisshirt van 2020-2021. Ook zal die eerste training voor beperkt publiek beschikbaar zijn uitsluitend voor seizoenkaarthouders en sponsoren. Hiervoor valt een plek uit te zoeken op de tribune. De (gratis) kaartverkoop en bijbehorende informatie verschijnt op maandag 13 juli. Voor deze reservering van stoelen geldt: vol = vol.

TUSSENSTOP OP WEG NAAR VOLLE STADIONS…

Het kabinet heeft op 24 juni bekendgemaakt dat vanaf 1 juli voetballen met publiek in het stadion is toegestaan mits men zich houdt aan onder meer de basisregel dat men onderling 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Om de benodigde ruimte hiervoor te creëren, kan helaas nog slechts een beperkt deel van de zitplaatsen in een stadion worden gebruikt. Het goede nieuws is echter dat de oefenwedstrijden spelen met een beperkt publiek van seizoenkaarthouders en sponsoren een nieuwe stap op weg naar het spelen met volle stadions is.

De bedoeling is dan ook uiteraard dat er zo snel mogelijk weer gespeeld wordt in volle stadions met alle eigen fans én uitsupporters. Niets zo mooi als dat de twee ploegen door hun aanhang worden aangemoedigd om alles op alles te zetten. Tijdelijk is dit helaas nog niet mogelijk. Uiteraard zijn we voor het tempo waarin we terug naar ‘normaal’ gaan afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus en de coronamaatregelen van het kabinet. Daar moet iedereen zich aan houden, ook de KNVB, de clubs en de bezoekers in de stadions. Dat is niet nieuw, dit is de afgelopen maanden in de samenleving ook prima gelukt.

Ook al is het spelen met een beperkt publiek een tijdelijke stap, het op een veilige en verantwoorde manier organiseren van de wedstrijden wordt uiterst serieus genomen. Met alle mogelijkheden en onmogelijkheden gaat het om een uitdagende maar ook ingewikkelde en veeleisende fase. Dit wordt onderstreept met het 37 pagina’s tellende, operationeel protocol, dat tot stand is gekomen op advies van een werkgroep die bestaat uit veiligheidscoördinatoren en Supporter Liaison Officers van BVO’s uit zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie, het Supporterscollectief, ECV, CED, FOX en de KNVB.

Op basis van nieuwe ontwikkelingen, inzichten, maatregelen en richtlijnen zal het protocol dat is opgesteld door de KNVB met het Betaald Voetbal continu worden geëvalueerd en doorontwikkeld. Heracles Almelo is ook voor de oefenwedstrijden aan het kijken zijn hoe wij op basis van dit protocol seizoenkaarthouders en sponsoren toe kunnen laten bij de bovengenoemde oefenwedstrijden die thuis gespeeld worden. Dit plan wordt steeds concreter en meer informatie volgt in de komende weken op onze kanalen.

ONS VOETBAL KOMT TERUG. HET BEGINT WEER.

Waar wij over onze club slechts konden dromen
Zouden we toch zo graag weer in ons thuis samenkomen

Die tijd lijkt dan nu toch eindelijk aan te breken
Man, wat hebben we daar met z’n allen naar uitgekeken

Samen zullen we sterker dan ooit herrijzen uit deze stop
Wat er ook zal gebeuren, deze club staat bij ons voorop

💙⚫⚪