Heracles Almelo doet aankomend weekend mee aan de European eFootball Championship. In totaal doen 24 clubs uit heel Europa mee aan dit toernooi. Heracles Almelo zit samen met Hannover 96, FC St. Pauli en SV Meppen in Groep A. Heracles Almelo wordt vertegenwoordigt door Rik Weits (eJeugd) en Ward van de Coolwijk (eTalent). De wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van beide spelers.

Dit toernooi is een initiatief van de Duitse organisatie Powerplay Events. De loting heeft uitgewezen dat Rik en Ward spelen met Italiƫ. Elke wedstrijd wordt gespeeld in de zogenaamde 85-rating. De groepsfase wordt aankomende vrijdag en zaterdag gespeeld. Tegen elke tegenstander speelt Heracles Almelo twee keer. De bovenste twee ploegen van de groep gaan rechtsteeks door naar de laatste 16. De vier beste nummers drie gaan ook door.

Speelschema

Vrijdag 3 juli
18:00 Hannover 96 (Rik Weits)
19:00 SV Meppen (Ward van de Coolwijk)

Zaterdag 4 juli
16:00 FC St. Pauli (NNB)
18:00 Laatste 16 (NNB)

Zondag 5 juli
19:00 Kwartfinale
20:00 Halve finale
21:00 Finale

Deelnemende clubs

Heracles Almelo, Hannover 96, SV Meppen, FC St. Pauli, Wacker Innsbruck, Rapid Wien, VfL Wolfsburg, 404 Multigaming, FC Carl Zeiss Jena, VfB Stuttgart, FC Basel, SK Gaming, Hamburger SV, FC Emmen, SpVgg Unterhaching, FSV Zwickau, FC Galaxy Steinfurt, Marv eSports, KSV Hessen Kassel, VVV-Venlo, FC Sion, en MBC eSports.