Heracles Almelo heeft in goede afstemming en nauwe samenwerking met partner TenCate Grass het besluit genomen om de toplaag van het huidige kunstgrasveld op Erve Asito te vervangen. Deze nieuwe toplaag is mede op basis van bevindingen van spelers en staf door TenCate Grass met behulp van de nieuwste technieken en mogelijkheden ontwikkeld.

Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo: “Met ingang van het seizoen 2020-2021 spelen wij op een nieuw kunstgrasveld. Samen met onze innovatieve partner TenCate Grass, met wie we al meer dan 100 jaar een samenwerking hebben, hebben we dit ontwikkeld. In onze emotionele wereld nemen wij al jaren rationele beslissingen. Deze keuze biedt ons diverse sportieve, financiële en organisatorische voordelen waarmee we ook in deze lastige tijd voor team en staf optimale trainings- en wedstrijdfaciliteiten kunnen bewerkstelligen.”

Michael Vogel van TenCate Grass geeft aan: “Heracles is een stabiele, no-nonsense club die altijd het maximale uit haar middelen haalt en daarbij vernieuwend is. Door onze hechte banden met Heracles zijn we continue in gesprek over nieuwe ontwikkelingen. Bij de ontwikkeling van dit nieuwe veld, hebben spelers en staf uitgebreide tests gedaan in het lab en op het veld, onder andere op het gebied van grip, snelheid en comfort. Deze feedback en data hebben wij gebruikt om een optimaal bespeelbaar veld te creëren. De regionale banden tussen beide organisaties zijn hecht, zo zijn er veel Heracles-supporters werkzaam bij TenCate Grass en heeft de club een belangrijke plaats in de lokale samenleving. Wij zijn trots dat we hiermee een verdere bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de club.”

Dinsdag 21 juli starten de werkzaamheden met het verwijderen van de huidige toplaag en als alles verloopt volgens planning is het nieuwe kunstgrasveld per 1 augustus 2020 speelklaar.