ONS VOETBAL KOMT TERUG. HET BEGINT WEER!

𝙒𝙖𝙖𝙧 π™¬π™žπ™Ÿ π™€π™«π™šπ™§ π™€π™£π™―π™š π™˜π™‘π™ͺ𝙗 π™¨π™‘π™šπ™˜π™π™©π™¨ π™ π™€π™£π™™π™šπ™£ π™™π™§π™€π™’π™šπ™£
𝙕𝙀π™ͺπ™™π™šπ™£ π™¬π™š π™©π™€π™˜π™ 𝙯𝙀 π™œπ™§π™–π™–π™œ π™¬π™šπ™šπ™§ π™žπ™£ 𝙀𝙣𝙨 𝙩𝙝π™ͺπ™žπ™¨ π™¨π™–π™’π™šπ™£π™ π™€π™’π™šπ™£

π˜Ώπ™žπ™š π™©π™žπ™Ÿπ™™ π™‘π™žπ™Ÿπ™ π™© 𝙙𝙖𝙣 𝙣π™ͺ π™©π™€π™˜π™ π™šπ™žπ™£π™™π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  𝙖𝙖𝙣 π™©π™š π™—π™§π™šπ™ π™šπ™£
π™ˆπ™–π™£, 𝙬𝙖𝙩 π™π™šπ™—π™—π™šπ™£ π™¬π™š 𝙙𝙖𝙖𝙧 π™’π™šπ™© 𝙯’𝙣 π™–π™‘π™‘π™šπ™£ 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™ͺπ™žπ™©π™œπ™šπ™ π™šπ™ π™šπ™£

π™Žπ™–π™’π™šπ™£ 𝙯π™ͺπ™‘π™‘π™šπ™£ π™¬π™š π™¨π™©π™šπ™§π™ π™šπ™§ 𝙙𝙖𝙣 π™€π™€π™žπ™© π™π™šπ™§π™§π™žπ™Ÿπ™―π™šπ™£ π™ͺπ™žπ™© π™™π™šπ™―π™š 𝙨𝙩𝙀π™₯
𝙒𝙖𝙩 π™šπ™§ 𝙀𝙀𝙠 𝙯𝙖𝙑 π™œπ™šπ™—π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£, π™™π™šπ™―π™š π™˜π™‘π™ͺ𝙗 𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 π™—π™žπ™Ÿ 𝙀𝙣𝙨 𝙫𝙀𝙀𝙧𝙀π™₯

πŸ’™βš«βšͺ

AANGEKONDIGDE VERSOEPELINGEN

Met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe Eredivisieseizoen wederom een flinke stap dichterbij, zowel voor de voetballers als voor bezoekers van de wedstrijden.

In het betaald voetbal kunnen de clubs onder voorwaarden weer publiek toelaten. Omdat de bezoekers in en om het stadion onderling 1,5 meter afstand moeten houden, hebben de stadions een sterk beperkte capaciteit. De KNVB gaat op 8 juli protocollen voor de invulling van beperkt publiek verstrekken richting clubs.

Welke gevolgen dit voor Heracles Almelo en haar supporters heeft zijn wij momenteel al aan het uitzoeken. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zal dit uiteraard worden gecommuniceerd met onze achterban.

KNVB MAAKT SPEELDAGENKALENDER BEKEND

Vandaag heeft de KNVB de speeldagenkalender voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2020/’21 kunnen afronden na gesprekken met alle betrokkenen te hebben gevoerd. In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke onderbrekingen door bijvoorbeeld een tweede coronagolf.

WAT BETEKENT DIT VOOR DE EREDIVISIE?

β€’ Het eerste speelweekend van de Eredivisie is op 12 en 13 september aansluitend op de interlandperiode.
β€’ In de Eredivisie zal voornamelijk op zaterdag en zondag worden gespeeld. Op verzoek van de clubs en FOX wordt op zaterdagen om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur gespeeld. Hierbij wordt wellicht 16.30 uur een extra mogelijkheid. Vooralsnog staan er voor zondagen geen wedstrijden gepland om 20.00 uur. Dit zou nog kunnen veranderen als een club die voorafgaand op donderdag in de Europa League speelt hier alsnog om vraagt, net als in het afgelopen seizoen.
β€’ Er zijn komend seizoen vier midweekse speelrondes in de Eredivisie: 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag)
β€’ De Eredivisie eindigt met twee gezamenlijke speelrondes op 13 en 16 mei.
β€’ Het aantal wedstrijden van de play-offs wordt gehalveerd en deze vinden plaats van 17 tot en met 23 mei. De play-offs voor een Europese ticket gaan tussen de nummers 4 tot en met 7 van de Eredivisie en bestaan uit enkele wedstrijden (twee halve finales en een finale).
β€’ Ook bij de play-offs om promotie en degradatie gaat het om enkele wedstrijden. De vier periodekampioenen en de twee hoogste geklasseerde clubs uit de Keuken Kampioen Divisie gaan samen met de nummer 16 van de Eredivisie in deze play-offs spelen.
β€’ Wedstrijden tegen topclubs worden waar mogelijk verspreid over het gehele seizoen. Daarnaast kunnen alle clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan – net als de derby’s en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld – zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald. Om sportieve redenen wil de KNVB dat elke club minimaal 14 of 15 tegenstanders heeft getroffen voor het einde van de eerste seizoenshelft.
β€’ Aangezien het laatste seizoen is afgesloten zonder kampioenen en bekerwinnaar, start het nieuwe seizoen niet met een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Het definitieve speelschema zal in de tweede helft van juli bekend worden gemaakt.