Rai Vloet heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Heracles Almelo. De aanvallende middenvelder maakt na een succesvol seizoen bij Excelsior Rotterdam transfervrij de overstap naar Heracles Almelo.

De 25-jarige Vloet doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte op 16 augustus 2014 zijn officiële Eredivisiedebuut namens de Eindhovenaren. Vloet kende bij FC Eindhoven in 2016-2017 een succesvolle verhuurperiode in de Keuken Kampioen Divisie waarin hij twaalf keer scoorde en zes doelpunten voorbereidde. Na een jaar Eredivisie met NAC Breda maakte Vloet uitstapjes naar Frosinone in de Serie A en Sint Truiden in de Belgische Jupiler Pro League. Afgelopen seizoen keerde Vloet terug naar Nederland. Bij Excelsior Rotterdam maakte hij in 29 competitiewedstrijden veertien doelpunten en gaf hij zes assists.

Vloet is blij dat hij opnieuw de kans krijgt om zichzelf in de Eredivisie te laten zien. Vloet: “Vanuit Excelsior Rotterdam wilde ik graag een stap hogerop maken, de Eredivisie hoorde daar zeker bij. Er was interesse vanuit meerdere clubs, maar het aanbod van Heracles Almelo past precies bij wat ik zoek.” Vloet is, zoals hij zelf zegt, een middenvelder die met het gezicht naar het doel van de tegenpartij gevaar kan stichten. “Zo heb ik op meerdere manieren doelpunten gemaakt en wedstrijden beslist. Op die manier wil ik ook belangrijk zijn voor Heracles Almelo. Ik heb gehoord dat het een fijne club is, met fijne mensen en fijne fans, waar ze je in je waarde laten. Daar voel ik mij prettig bij.”

Technisch directeur Tim Gilissen gelooft dat er nog rek zit in de kwaliteiten van Vloet. Gilissen: “Rai heeft laten zien over specifieke kwaliteiten te beschikken. Bovendien heeft hij bij Jong PSV, FC Eindhoven, NAC Breda en afgelopen seizoen bij Excelsior Rotterdam bewezen dat hij goals kan maken. Wij gaan samen met hem aan de slag om het maximale eruit te halen.”