Maandagavond sloot bij de KNVB de overschrijving voor spelers die actief zijn bij amateurclubs of in de jeugdopleidingen van bvo’s. Daarmee zijn de selecties van de teams van de FC Twente / Heracles Academie voor het nieuwe seizoen rond.

Onder 21

Bij Onder 21 sluiten komend seizoen acht nieuwe spelers aan, deze spelers komen op amateurbasis naar de Academie. De keepers Harm Dieker en Dyon Esink komen over van respectievelijk Ajax en PH Almelo. Luca Vaglica en Rivano Stacie speelden voorheen in de jeugdopleiding van AZ. Elgero King komt over van Sparta Rotterdam en Carlos Thomas van PEC Zwolle. Devonish Eustatia komt van Vitesse en Calvin Scholten van het Hengelose Tubantia.

Onder 21 speelt komend seizoen haar competitiewedstrijden in een van de vier nieuw ingerichte divisies. Onder 21 speelt tot aan de winterstop tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, Almere City FC, FC Groningen, sc Heerenveen, Feyenoord, NAC Breda en N.E.C. De duels worden gespeeld op zaterdag.

“Ondanks dat het een lastige periode is, hebben we toch een aantal talentvolle spelers kunnen toevoegen aan onze academie”, vertelt Dominique Scholten, Manager Academie. “We hopen dat we in augustus het seizoen kunnen starten zonder beperkingen met betrekking tot de trainingen en het spelen van oefenwedstrijden.”

Bij de overige teams FC Twente / Heracles Academie sluiten de volgende nieuwe spelers aan.

Onder 18 – Gallio Esajes (Vitesse), Jaden Donald (AFC), Yaid Marhoum (DEM).

Onder 16 – Achmed Nor (La Première), Gijs van Limbeek, (ATC ’65), Dion Hilgerink (BWO), Maik ten Brinke (vv Lemelerveld).

Onder 15 – Julien Mesbahi (Avanti W.)

Onder 14 – Benjamin Nagel (Avanti W.)

Onder 13 – Geen nieuwelingen

Onder 12 – Keyano Kuiper (NEO Borne) en Tijl Harbers (vv DES).

Begin juni zijn de teams van de Academie weer in training, deze trainingsperiode duurt tot de schoolvakantie: 4 juli. Begin augustus starten de teams de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Trainersstaf

Onlangs werd bekend dat de trainersstaf voor het nieuwe seizoen rond is. Onder 21 staat onder leiding van trainer Job ten Thije. Jeffrey de Visscher wordt verantwoordelijk voor O18 en Nicky Kuiper blijft trainer van O16. Mark Looms wordt trainer van O15, Olivier Amelink gaat aan de slag met Onder 14 en Daan Jalving en Thomas Tijhuis worden trainer van respectievelijk O13 en O12. Ellery Cairo (Fysiek Trainer) en Michel Veurink (Keeperstrainer) zijn ook komend seizoen verbonden aan de Academie. Kevin Swarthoff (Keeperstrainer) komt over van de jeugdopleiding van De Graafschap.