Delano Burgzorg blijft speler van Heracles Almelo. De 21-jarige aanvaller kwam sinds januari op huurbasis uit voor de club. Heracles Almelo heeft nu met Spezia Calcio overeenstemming bereikt over een definitieve transfer. Burgzorg tekent voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

“Ik kwam in de winterstop naar deze club en voel me hier sindsdien op mijn plek”, vertelt Burgzorg. “Het is jammer dat het aantal wedstrijden door de omstandigheden beperkt bleef, maar ik heb het team, de club en de supporters gelukkig al wel goed leren kennen. Vanaf nu kan ik me definitief focussen op Heracles Almelo, dat is prettig. Ik ga er alles aan doen een belangrijke bijdrage te leveren aan hopelijk mooie sportieve prestaties.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “De insteek van de huurovereenkomst was dat Delano zich afgelopen half jaar kon bewijzen. Zoals hij zelf aangeeft is het aantal gespeelde duels beperkt gebleven, maar hij heeft daarin wel laten zien wat hij in zijn mars heeft. We hebben alle vertrouwen in zijn kunnen en geloven dat Delano de komende jaren waardevol voor ons kan zijn. We geven de samenwerking daarom graag een vervolg.”