Deze periode laten we sponsoren aan het woord over de laatste ontwikkelingen binnen hun bedrijf. Hierdoor blijven we ondanks de coronacrisis met elkaar in verbinding. Samen zijn we sterker.

Aan de telefoon hangt Martijn Materek (37), de man achter ArboLink. Materek is een geboren en getogen Almeloër en sinds afgelopen seizoen lid van de Heracles Almelo BusinessClub. Na zijn studie Insurance & Banking beleefde hij een vliegende start van zijn carrière door meteen eigenaar te worden van ’t Assurantiekantoor in Wierden. In 2019 doopte hij ’t Assurantiekantoor om naar Servion Financieel Advies en houdt hij zich naast verzekeringskwesties nu ook bezig met hypotheken & pensioenen. Door jarenlange ervaring op het gebied van employee benefits vanuit de verzekeringsmarkt heeft Materek in januari 2020 ArboLink opgericht.

Wat doet ArboLink?

“ArboLink is een full service dienstverlener op het gebied van employee benefits, HRM- & arbo-dienstverlening. We geven inzicht in het verzuim van medewerkers en ontzorgen en bevorderen de relatie tussen werk en privé middels advies en begeleiding. Onze visie is om de communicatie tussen de werkgever en de werknemer te optimaliseren door high-end software die openheid geeft. Via een online portal kunnen werknemers anoniem aangeven hoe het met ze gaat, hoe ze hun werk(plek) ervaren en waar ze eventueel behoefte aan hebben. Middels percentages weet de werkgever, dan wel HR-afdeling, waar de verbeterpunten liggen. Daarnaast voorziet ArboLink in oplossingen om ziekteverzuim tegen te gaan en te reduceren. We hebben een selectieve groep specialisten die door zowel werkgever als werknemer ingezet kunnen worden. Kortom, we zijn de verbindende schakel tussen de werkgever, de werknemer en de HR-manager om op gelijke hoogte te communiceren en met respect een fijne en gezonde werksfeer te behouden of creëren.”

Wat is jullie ambitie?

“Kijkend naar de toekomst wordt het voor werkgevers steeds belangrijker om een goede band met je medewerkers te hebben. Dat heeft eigenlijk twee redenen. In het verleden werden werknemers bij verzuim zo snel mogelijk weer naar de werkvloer begeleidt. Tegenwoordig wordt er meer en meer  gekeken naar duurzaamheid. De overheid heeft bepaald dat we allemaal langer door moeten werken tot aan ons pensioen. Dit moet op een goede en verantwoorde manier gebeuren. Werknemers moeten daarbij de vrijheid ervaren om bepaalde wensen of gevoelens te uiten. Daarnaast proberen werkgevers kwalitatief goed personeel aan te trekken, waarbij medewerkers als uithangbord van het bedrijf fungeren. Werkgevers kunnen zich daarmee profileren. Het is voor kandidaten op de arbeidsmarkt natuurlijk aantrekkelijk om bij de beste werkgever van het jaar te solliciteren.”

Wat zijn jullie grootste uitdagingen het komende jaar?

“Het komende jaar willen we ArboLink nog meer op de kaart zetten. We hebben al een aantal gerenommeerde partijen uit onder andere Almelo in ons klantenbestand of zijn daarmee in gesprek. De kunst is om werkgevers te laten beseffen dat ziekteverzuim één van de grootste kostenposten in de organisatie kan zijn en dat een vitaal productief beleid voor werknemers dus essentieel is. Er zijn niet veel organisaties die daarmee bezig zijn. Veel werkgevers staren nog blind op de kosten. Daar valt voor ons en de werkgever winst te behalen.”

Waarom Heracles Almelo?

“Vorig seizoen hebben we besloten om ons aan te sluiten bij de BusinessClub van Heracles Almelo. Ik had op uitnodiging van relaties al meerdere keren een wedstrijd bezocht en de binnenkant van de BusinessClub gezien. Dat waren met name gezellige avonden. Door nu echt onderdeel van het netwerk van Heracles Almelo te zijn, zetten we de lancering van ArboLink goed neer. Een aantal van onze klanten zijn ook BusinessClublid en we proberen onze dienst onder de aandacht te krijgen bij toekomstige relaties.”

“ArboLink geeft inzicht in het verzuim van medewerkers, ontzorgt en bevordert de relatie tussen werk en privé middels advies en begeleiding.”

Martijn Materek